П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Стратегічні плани місцевої влади

Юрій КотенкоЮрій КотенкоДо кінця вересня Світловодськ повинен надати в область перелік пріоритетних завдань на наступний рік під реалізацію яких можливо залучення коштів державного бюджету.
З цього приводу 20 вересня міський голова Юрій Котенко провів засідання робочої групи з розробки проектної документації та визначення переліку об’єктів, котрі фінансуватимуться з держбюджету. В обговоренні взяли участь представники виконавчої влади, депутатського корпусу, керівники комунальних підприємств та організацій.
^ Реклама ^

За словами заступника з комунальних питань Олександра Сича, згідно діючого положення для того щоб отримати гроші з державної скарбниці, перш за все це стосується пропозицій з впровадження енергозберігаючих технологій та реконструкції об’єктів соціального призначення, потрібно не тільки вказати стратегічний об’єкт, але й мати на руках проектно-кошторисну документацію ще й підкріплену експертизою. Лише в такому випадку можна сподіватись на державне фінансування. Тож завдання, що постало перед міськими управліннями — визначитись з об’ємом робіт, задекларувати його в області та паралельно розпочати виготовлення проектної документації.

— На сьогоднішній день деякі проекти вже готові, — сказав О.Сич, — по УЖКГ проект з реконструкції насосних станцій, є проекти по Світловодськпобуту, в галузі охорони здоров’я — реконструкція інфекційного відділення, в освітній сфері — термомодернізація закладів освіти. Виготовлені проекти й на реконструкцію доріг, але цього замало.

Напевно керуючись принципом: задекларуй більше, отримаєш хоч щось, присутні не скупились на пропозиції: завершити будівництво будинку по вул.Павлова, відремонтувати тротуари тощо. Всі вони слушні, втім генеральний директор СП ТОВ "Світловодськпобут" Сергій Яременко запропонував визначити найголовніші стратегічні об’єкти. На його думку, на Власівці це — дитячий садочок та Об’їзна дорога, а у Світловодську — капітальний ремонт доріг (зокрема вул. Миру, Єгорова, Леніна), Палац культури та термомодернізація комунальних закладів, яка повинна розпочатись із заміни вікон в дошкільних закладах, школах, лікарні інших бюджетних установах. Запропонований перелік отримав схвальну оцінку присутніх. В свою чергу, Любов Чекаленко, голова планово-бюджетної комісії запропонувала внести до переліку ще й питання стосовно підтоплення Табурища, воно вже було включено в державну програму, але так і залишилось в стадії очікування. Також Любов Макарівна закликала не зволікати з розробкою документації:
"Виготовляти документи повинні вже зараз, тоді під час формування місцевого бюджету ми зможемо передбачати й певні кошти на дані цілі".

Наприкінці місяця представники вищевказаної робочої групи планують зібратись знову аби остаточно узгодити план стратегічних завдань на наступний рік, який і буде направлено до головного управління облдержадміністрації.

Тетяна Шаповалова
Фото Ігоря Котлярова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top