Субота, 20 квітня 2024
Спорт

Тут гартуються юні яхтсмени

Тут гартуються юні яхтсмени
Нікого не треба переконувати, що вітрильний спорт — не лише захоплююче і змістовне дозвілля, а й до того ж, надзвичайно корисне заняття для людей різного віку, і особливо для молоді, коли формується фізичний та моральний стан молодої особистості.


Витримка, сила, наполегливість, відчуття команди, спільні, злагоджені дії якої налаштовані на кінцевий результат — приборкати вітер та здобути перемогу.

Світловодські яхтсмени — постійні учасники вітрильних перегонів різного рівня. Як правило, вони завжди повертаються додому з перемогою, нагородами і невичерпним бажанням брати участь у регатах знову і знову. Більшість з них — це фанатично закохані у вітрила люди середнього віку, тому логічно виникає запитання: а хто ж продовжуватиме тримати високу "планку" вітрильного спорту в Світловодську? Відповіддю стало створення в 2004 році за ініціативою досвідченого яхтсмена, капітана яхти "Еверест", засновника ПП "ВК і К", депутата міської ради Валентина Козярчука школи юного яхтсмена, де тренером — старший помічник яхти "Афіна" 25-річний Дмитро Ткаченко. Після нетривалої перерви цього року школа відновила свою роботу. Тут крок за кроком юні спортсмени, кого приваблює романтика моря і вітрил, здобувають навички управління спочатку швертботами, а згодом і яхтами типу "Оптиміст", "Луч", "Фінн", розрахованими саме на 10-15-річних яхтсменів.

Сьогодні в нашій школі тричі на тиждень опановують морську науку 15 хлопчиків віком від 10 до 15 років, — розповідає Дмитро Ткаченко. — Вчимося ставити вітрила, лагодимо, ремонтуємо яхти, вивчаємо яхтенний порядок. І головне — здобуваємо спортивні розряди. А коли зберемо 6 яхт, то проводитимемо офіційні перегони і братимемо участь у Всеукраїнській регаті.

За словами Дмитра, серед тих, хто відвідує школу, є досить перспективні юні спортсмени, які вже сьогодні змогли б взяти участь у перегонах республіканського рівня. Деякі з них вже доросли до рівня капітана. Так, Олег Тарасенко — капітан яхти "Амазонка". У День міста вихованці школи юного яхтсмена змагалися зі своїми однолітками з Комсомольська на приз торгової марки "ВК і К" і посіли ІІІ місце.

Отже, у вітрильного спорту в Світловодську є майбутнє. І це завдяки таким енергійним, далекоглядним вболіваючим за місто людям, як Валентин Валентинович Козярчук. Коли бачиш цих дітей, підлітків, які зайняті корисною справою, з натхненням і захопленням вчаться бути сильними, загартованими, зібраними, а також коли чуєш схвальні відгуки їхніх батьків, нічого не залишається, як щиро подякувати організаторам школи юного яхтсмена.

Тут гартуються юні яхтсмени

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top