П’ятниця, 19 квітня 2024
Кримінал

Члени виконкому зрозуміли проблеми правоохоронців і пообіцяли фінансову допомогу

Начальник Світловодського МВ Ігор ІвановНачальник Світловодського МВ Ігор ІвановМинулої середи члени виконавчого комітету на своєму засіданні опрацювали близько 30 питань. Але найдовше слухали, а потім обговорювали (поза порядком денним) інформацію начальника Світловодського МВ Ігоря Іванова. За його словами, ситуація з забезпеченням правопорядку у місті надто складна через брак фінансів, отож, це не лише їхній головний біль, а й міської влади. Виявляється, злочинність за перші три місяці цього року зросла майже у двічі, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Коротко надамо озвучені цифри: протягом І кварталу 2011 року зареєстровано 1236 заяв та повідомлень, що на 490 заяви і повідомлення, або на 65,7%(!) більше відповідного періоду минулого року (746). По 1143 заявам і повідомленням громадян прийнято рішення згідно зі ст. 97 КПК України (Ред. "Обов'язковість прийняття заяв і повідомлень про злочини і порядок їх розгляду"). По 3 матеріалах проведено перевірку матеріалів за протокольною формою досудової підготовки матеріалів. Винесено 860 (75,2% від загальної кількості зареєстрованих заяв і повідомлень) постанов про відмову в порушенні кримінальної справи. В середньому за добу черговою частиною МВ реєструвалось 13,7 повідомлень (2010 рік — 8,3).


За перший квартал 2011 року злочинність по місту та району зросла на 49% (261 проти 175 минулого року). Розкриття злочинів загальної спрямованості склало 66,3%. За словами І. Іванова, аналогічні показники в Олександрії та Знам’янці є нижчими.

Протягом трьох місяців зареєстровано: одне вбивство (за аналогічний період 2010 — жодного); 4 зґвалтування (злочини, скоєні в минулі роки, але виявлені в п.р.), 2010 — жодного; однин випадок тяжких тілесних ушкоджень проти трьох минулого року; З розбої (2010 — 2); 10 грабежів (2010 — 9); 183 крадіжок (2010 — 106); З шахрайства (2010 — 4); 1 факт незаконного зберігання зброї (2010 — 6); не зареєстровано жодного факту ДТП із смертельними наслідками (2010 — жодного).

Ігор Владиславович повідомив про підвищення якості роботи Світловодського МВ у напрямку розкриття злочинів минулих років: станом на 1 квітня п.р. розкрито 23 таких злочини (2010 — 2), але розповів і про негативні тенденції: через недостатню профілактичну роботу збільшилася кількість рецидиву (скоєно 61 злочин проти 23 (+165,2%) 2010), занепокоює і стан скоєння злочинів групою осіб (+21,4%). Як позитив профілактичної роботи можна відзначити зменшення вуличної злочинності, злочинності в громадських місцях, злочинів скоєних неповнолітніми.

На думку Ігоря Іванова, причини ускладнення оперативної обстановки об’єктивні: погіршення соціально-економічної ситуації в Світловодську та в районі, як і в цілому по державі, коли практично кожна третя працездатна особа є безробітною, а також погіршення стану бюджетного фінансування відповідних заходів програм із боротьби зі злочинністю як з боку державного, так і з боку місцевого бюджетів.

Нарікаючи на складну долю світловодських правоохороців, Ігор Владиславович сказав:
"Коли, скажімо, виникає потреба провести обстеження правопорушника на предмет вживання ним алкогольних напоїв, працівникам міліції відмовляють, мотивуючи це тим, що встановлення стану алкогольного сп'яніння є платною послугою..."
Отож, головна проблема — відсутність грошей на елементарне, в тому числі, й бензин, якого для стабільної роботи щодня необхідно близько 100 літрів, сьогодні просто паралізує роботу міліції.

Члени виконкому висловили занепокоєння ситуацією, тим більше напередодні низки свят, коли можливі будь-які найнеочікуваніші ситуації у поведінці світловодців. Правоохоронці просто зобов’язані бути готовими і їм треба допомогти фінансово. Отож, було прийнято рішення зробити це найближчим часом.

Тетяна ЗИМА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top