Четвер, 28 березня 2024
Релігія

Христос Воскрес!

Благочинний Світловодського округу, настоятель Свято-Покровського собору, мітрофорний протоієрей Олександр КоваленкоБлагочинний Світловодського округу, настоятель Свято-Покровського собору, мітрофорний протоієрей Олександр КоваленкоУ Пасхальну ніч Ангел Божий благовістив жонам-мироносицям: "…Він воскрес, Його немає тут. Ось місце, де Його положили" (Мк. 16, 6). Своєю хресною смертю і славним Воскресінням Христос Спаситель явив світу і людству істинне чудо, явив славу Свого Божества. Тим самим Він проклав шлях до воскресіння кожній людині. Воскресіння Христове наповнює наше життя змістом, утверджує нашу надію. "Якщо Христос не воскрес, то й проповідь наша марна, марна і віра наша", — говорить святий апостол Павел (1 Кор. 15, 14).


Світле Христове Воскресіння, Пасха, — це не просто одне із свят, не просто спогад про події, що колись відбулась, — це щось більше, що має надприродний вимір. Дві тисячі років тому з гробу возсіяло нове життя, яке дароване всім віруючим у Христа. Воно дається нам у момент нашого хрещення, коли, по слову апостола Павла, "…ми погреблися з Ним хрещенням у смерть, щоб, як Христос Воскрес з мертвих, славою Отця, так і нам ходити в оновленому житті" (Рим. 6,4).

Кожен віруючий отримує дар цього нового життя, а також благодатну допомогу жити в ньому. Цей дар змінює наше ставлення до оточуючої нас дійсності і навіть до самої смерті.

Своєю власною смертю і Воскресінням Христос змінив природу смерті. Відтепер вона не є безглуздою неминучістю, відтепер вона стала переходом до вічності, до Царства Божого. Найстрашнішу трагедію людства Спаситель перетворив в остаточну перемогу. Своєю смертю Він переміг смерть. "Где твое, смерте, жало? Где твоя, аде, победа? Воскресе Христос и ты низвержен!.." (Святитель Іоанн Златоуст "Слово на Пасху").

Розмірковуючи про велич любові Божої до людини, у глибокому смиренні нашого серця ми сповідуємо нашу віру в це найбільше чудо, яке дало нам надію на вічне життя. Завдяки цьому чуду так піднесено й урочисто звучить вічно живе пасхальне привітання: "Христос Воскрес!" — "Воістину Воскрес!"

Для кожного з нас свято Пасхи Христової є основою нашої віри, перемогою добра над злом, істини над неправдою, життя над смертю.

Сердечно поздоровляю Вас, дорогі брати і сестри, з великим святом Пасхи Христової. Від усієї душі бажаю Вам радості, що оновлює наші духовні і тілесні сили, необхідні для морального удосконалення, для зміцнення християнської любові, для творчої праці на благо нашої земної вітчизни і у славу Божу.

Воістину Воскрес Христос!

Благочинний Світловодського округа митрофорний протоієрей
Олександр Коваленко.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top