Четвер, 18 квітня 2024
Влада

На засіданні виконавчого комітету

На засіданні виконавчого комітетуНа засіданні виконавчого комітету, що відбулося 16 березня, було розглянуто більше 20 питань. Коротко — про основні.
У безробітних з’явилася можливість отримати тимчасову роботу
Про організацію та проведення громадських оплачуваних робіт суспільно корисної спрямованості доповіла присутнім Олена Балюк, начальник управління праці та соціального захисту населення. Все це організовується для задоволення потреби міста в наданні житлових субсидій, адже незабаром очікується новий потік бажаючих отримувати державну допомогу для оплати комунальних послуг і всіх треба вчасно прийняти та обслужити. Отож, управління праці та соціального захисту населення має укласти угоди з Світловодським міськрайонним центром зайнятості населення для залучення на оплачувані громадські роботи безробітних осіб, які знаходяться на обліку в центрі зайнятості, на строк, що не перевищує 180 календарних днів у межах поточного року.


Допомога від депутатів
Цього тижня прийнято рішення надати одноразову адресну матеріальну допомогу десятьом світловодцям, які опинилися у складних життєвих обставинах та звернулися за допомогою до депутатів міської ради. Всі разом вони отримають з міського бюджету майже 2000 гривень.

Виріс не лише показник оглядів на туберкульоз, а й число виявлених хворих
Інформацію про стан виконання міської програми протидії захворювання на туберкульоз у 2007-2011 р.р. присутнім надала райфтизіатр Світлана Березюк.

Отож, Міська програма протидії захворювання на туберкульоз прийнята у березні 2008 року, на виконання заходів, передбачених Програмою, використано 120640 грн. при плані 124137,05 (97%). Кошти витрачались на проведення флюорографічних оглядів, туберкулінодіагностики та обстеження мокротиння методом мікроскопії.

Лікарі фіксують: за минулий рік показник профоглядів на туберкульоз серед дорослого населення методом флюорографії, як і серед дітей, яким була проведена туберкулінодіагностика, збільшився. Отож, збільшилося і число виявлених: з 19 хворих у 2009 році до 29 осіб у 2010 році.

Захворюваність на туберкульоз серед дітей у 2010 році не реєструвалася. У 2010 році зареєстровано один випадок туберкульозу легень серед підлітків. Зменшилась питома вага випадків з несвоєчасного виявлення форм туберкульозу з 21,4 до 9,1. Кількість померлих за 2010 рік зменшилась з 20,2 до 16,0.
"Зараз є не укомплектованими посади лікарів-фтизіатрів протитуберкульозного диспансерного відділення. Проблемним залишається питання фінансування протитуберкульозних заходів, а саме: забезпечення деззасобами хворих на активну форму туберкульозу для проведення поточної дезінфекції, неможливість безкоштовного флюорографічного обстеження та відсутністю комп'ютера в протитуберкульозному диспансерному відділенні, відсутність в ЦРЛ сучасного рентгенодіагностичного обладнання для обстеження туберкульозних хворих," — сказала на завершення Світлана Володимирівна.

Насосну станцію передано водоканалу. Логічно!
Члени виконкому проголосували за передачу каналізаційної насосної станції по вул. Бєлінського №43, 54 з балансу ЖЕК №1 на баланс комунального підприємства "Світловодський міський водоканал". Все це — "з метою кращого утримання і експлуатації каналізаційної мережі", зазначено у документі.

Для можливості діяти Громадські ради мають почати все спочатку
Про скасування діяльності Громадських рад при виконавчому комітеті Світловодської міської ради у нашому місті повідомив Вадим Туманов, керуючий справами міськвиконкому. Вадим Павлович надав таке роз’яснення:
"У зв'язку з тим, що рішення виконавчого комітету Світловодської міської ради від 16 грудня 2004 року №1404 "Про створення громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради" не відповідає чинному на даний момент законодавству України, зокрема, Постанові Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року №996 "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики". Члени виконкому підтримали це рішення і проголосували за те, аби визнати таким, що втратило чинність з дати прийняття цього рішення, рішення виконавчого комітету від 16 грудня 2004 року № 1404 "Про створення громадської ради при виконавчому комітеті Світловодської міської ради".


Змінилися ціни на вивезення сміття. Вони — зросли
Про нові тарифи на комунальні послуги КП "Комбінат комунальних послуг" повідомив присутнім Віталій Письменний, спеціаліст управління економіки, ресурсів та розвитку міста. Заслухавши його інформацію, виконком вирішив, що тариф таки дійсно треба міняти. Отож, встановлено такі тарифи на послуги вивезення твердих побутових відходів: для підприємств, установ і організацій, які фінансуються з бюджету: за 1м3 — 27,16 грн.; для підприємств, установ та організацій, крім тих, що фінансуються з бюджету: за 1м3 — 33,95 грн.; для підприємств, що обслуговують житлові будинки міста, відомчий житловий фонд, житлово-експлуатаційних контор, ОСББ, ЖБК: за 1м3 — 22,63 грн.; для населення міста: за 1м3 — 22,63 грн.

Слід зауважити, що послуги з вивезення та знешкодження твердих побутових відходів визначено як окрему комунальну послугу. Одиниця послуги із вивезення та знешкодження твердих побутових відходів для населення — один кубічний метр, а розрахункова одиниця послуги для населення — один мешканець, ціна — 2,84. Тарифи вводяться в дію з першого травня поточного року.

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top