П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Світловодська міська рада та Світловодська міська організація ветеранів України глибоко сумує з приводу смерті генерал-майора у відставці Дороніна Іллі Михайловича.

Доронін Ілля МихайловичДоронін Ілля МихайловичГенерал-майор у відставці Доронін Ілля Михайлович народився 14 липня 1919 року в Куюргазинському районі Башкирської АРСР. Після закічення 7 класів вступив до металургійного технікуму, після якого був направлений в міньярський завод Челябінської області.
На початку ВВв був направлений в Горьківське військове училище, яке закінчив 1942 року. Під час війни брав участь у визволенні Радянського Союзу у складі 2-го Далекосхідного фронту, брав участь в боях з японськими мілітаристами з 9 серпня по 9 вересня 1945 року на Хабаровському напрямку.


Службу у Збройних Силах проходив з 25 липня 1941 року по 1 січня 1965 року і закінчив її у званні полковника.

Нагороджений орденом "Червоного Прапора", двома орденами "Червона Зірка", двома орденами "Вітчизняної війни" І та ІІ ступеню, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня; медалями "За трудову доблесть", "Жукова", "За перемогою над Німеччиною", "За перемогу над Японією", "За бездоганну службу", "Захисник Вітчизни".

Ілля Михайлович – почесний громадянин Світловодська, працював викладачем допризивної підготовки юнаків у школі.

Активно брав участь у наданні допомоги ветеранам та патріотичному вихованні молоді, за що йому було присвоєно військове звання генерал-майора Указом Президента.

Світла пам’ять про Іллю Михайловича, який помер 23 лютого, назавжди залишиться у наших серцях...

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top