Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Кіровоградщина

Відкритий лист Cергію Ларіну із Cвітловодська

В редакцію сайту звернулася директор територіального центру обслуговування пенсіонерів та непрацездатних громадян УПСЗН Світловодської РДА Касьянова Н. М. з проханням розмістити відкритий лист.
Ми надаємо таку можливість з надією, що компетентні в вирішенні цього питання службовці приймуть правильне рішення для врегулювання конфлікту. Текст подаємо буз купюр.
^ Реклама ^

"Відкритий лист голові Кіровоградської обласної державної адміністрації Ларіну С. М.

Шановний Сергію Миколайовичу!

Переконливо прошу Вас втрутитись особисто в ситуацію абсурду, що склалась навколо Світловодського районного територіального центру обслуговування пенсіонерів та непрацездатних громадян УПСЗН і до якої її довело керівництво Світловодської РДА на чолі з паном Мірошником.

В умовах хронічного дефіциту бюджету в останні роки для утримання цієї установи навіть на рівні зарплати (близько 160 тис.грн. на поточний 2011 рік), керівництвом терцентру, було вжито ряд заходів по оптимізації видатків, одним з яких є скорочення певних посад в межах штатного розпису. Підставою для цього стали два нормативних документи вищестоящих установ – розпорядження голови Світловодської РДА від 23.06.10р. № 373-р та наказ нашого управління (копії додаються). Користуючись здоровим глуздом, скороченню, в першу чергу, підлягали посади, на яких працюють пенсіонери. Під це були проведені належні адміністративні дії, в т/ч – отримано дозвіл від профспілкового комітету. Скорочені працівники з цим не погодились та подали скаргу до суду, Той, розглянувши матеріали справи, попросив уточнити крім посад, ще й прізвища скорочених. І тут сталося непередбачуване! В справу втрутилася Світловодська райдержадміністрація. Начальник оргвідділу Світловодської РДА, голова профспілки працівників державних установ району, Ільїна Д. Д., в робочий час, особисто прибула на скликані нею несподівано позачергові збори профспілки тер центру, на яких було звільнено (з порушенням регламенту - відсутній навіть протокол) попереднього голову ПК і, вже новим головою, прийнято рішення не погоджувати персональне скорочення!

Отже. Замість того, щоб зекономити, бюджет Світловодського району понесе тепер додаткові витрати – близько 50 тис. грн. по суті позову, плюс витрати на супроводження цього процесу, адже терцентр вимушений був найняти адвокатський захист. Все це здається незрозумілим і нелогічним, особливо в той час, коли Президент країни та Уряд всіляко намагаються зменшити бюджетні витрати. Але незрозумілим до того моменту, поки не стають відомі прізвища всіх фігурантів даного театру абсурду, яким, вочевидь, начхати на державні інтереси.

Головним ідейним натхненником і каталізатором всього дійства є сьогоднішній профільний заступник голови Світловодської РДА Адамова Т. В., колишній начальник районного УПСЗН, яка в будь-який спосіб намагається позбутися незручної для неї Касьянової Н. М. Незручної з багатьох причин. По-перше, через те, що прийшовши на посаду директора терцентру в 2009 році, я повністю припинила марнотратну, на мій погляд, діяльність свого безпосереднього керівника, Адамової Т.В., стосовно оплати через терцентр непередбачуваних для управління витрат по бензину, канцелярських, зв’язку, тощо. По-друге – одна із пенсіонерок, що скорочується, є двоюрідною сестрою Адамової. По-третє, і саме головне, Касьянова Н. М. своєю присутністю заважає кар’єрному росту рідної сестри Адамової, Мірошніченко Н. В., яка «за дивним збігом обставин» працює в тому ж таки терцентрі на посаді завідувача відділку, не маючи, навіть, вищої освіти і є тепер, після втручання райдержадміністрації, новим головою профспілки терцентру. Моя апеляція до голови РДА Мірошника А. М. нічого не дала. Не маючи політичної волі для відстоювання власного розпорядження про скорочення, підтримуючи, вочевидь, родинні інтереси Адамової Т. В. замість державних, він самоусунувся від врегулювання даної ситуації, сказав - нехай суд вирішує.

Тому прошу Вас, шановний Сергію Миколайовичу, розібратися в даній справі та допомогти Анатолію Миколайовичу Мірошнику її розв’язати по-державному.

Додатки:
1. Розпорядження голови Світловодської РДА від 23.06.2010р. № 373-р.
2. Наказ УПСЗН Світловодської РДА від 23.06.2010р. № 22.
3. Наказ Світловодського терцентру від 25.06.2010р.
4. Протокол засідання профспілкового комітету працівників терцентру.

15.02.2011 р.".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top