П’ятниця, 19 квітня 2024
Вибори 2010

Мажоритарно-багатомандатна "арифметика"

1 листопада 3-тя година ночі: ТВК рахує1 листопада 3-тя година ночі: ТВК рахуєПредставники 8 політичних партій будуть представлені відтепер у світловодському парламенті. Разом із депутатами-мажоритарниками найчисельнішою, як і очікувалося буде фракція Партії регіонів.
У попередньому номері нашої газети ми урочисто сповістили, що міським головою, згідно з волевиявленням світловодців, став 47-річний головлікар ЦРЛ, член ПР Юрій Котенко. Як ось Світловодська ТВК нарешті вирахувала, хто став депутатом міськради як по партійним спискам, так і на одномандатних мажоритарних округах...


Голосування у Світловодську не відрізнялося від загальнодержавного плебісциту, який засвідчив крайню пасивність електорату – і у нас із 41978 потенційних виборців участь у голосуванні взяло 17745 (42%). При цьому 2016 (майже 5 відсотків!) із них не підтримало жодну політичну силу. Разом з тим, як і в цілому у державі, нечувану донині підтримку отримало відверто проукраїнське патріотичне об’єднання "Свобода". Що не на жарт наполохало правлячих нині "регіоналів" – партію крупної буржуазії, що чітко визначає і узгоджує свої дії з побажаннями правлячої московської кліки. Впевнений поступ "Свободи" на схід (навіть в Одеській, Запорізькій, Харківській областях вона набрала 2-3%) засвідчив, що українці поступово стають нормальною європейською нацією, яка прагне бути господарем у своїй домівці, а не бути сировинним придатком Брюсселя, Вашингтона, а тим більше конаючої Московської імперії... От і у Світловодську "Свобода" не добрала одного відсотка, щоби бодай один її представник став депутатом міськради. Дехто стверджує, що її відсоток було штучно занижено до непрохідних 2,99% (530 голосів – всього 2 голоси не вистачило, що пройшов №1 у "свободівському" списку)... Очікується, що найчисельнішою (до 26 міськдепів разом із мажоритарниками) буде фракція Партії регіонів, за яку віддали свої голоси 26,6% світловодських виборців. За нею йде "Батьківщина" із 15,1% - 5 "списочників" плюс кілька мажоритарників (про них – нижче). Від одного до трьох міськдепів, в залежності від так званих квот, у міськраді будуть представлені: Єдиний центр та Фронт змін (по 7,1%), Компартія (6,2%), Народна партія (5,1%), Сильна Україна (4,5%) і Партія захисників Вітчизни (4,2%).

Тепер щодо переможців "одномандатників"... Найбільшу їхню кількість (15), поза сумнівів, дала "егіда" Партії регіонів: директор ЗОШ №5 Ольга Пузир, в.о. редактора "Світловодськ вечірній" Микола Шверненко, керуючий відділенням "Приватбанку" Сергій Герасименко, начальник ЖЕК №5 Микита Письменний, головний інженер СП ТОВ "Світловодськпобут" Олександр Сич, головний спеціаліст управління молоді та спорту міськвиконкому Василь Мороз, директор Головного заводу Станіслав Маріщенко, директор заводу залізобетонних виробів Михайло Литвиненко, начальник Світловодського райвідділу ГУ МНС Ярослав Любецький, майстер СП ТОВ "Світловодськпобут" Леонід Сьомочкін, голова правління ВАТ АТП №13507 Юрій Богдан, заступник директора Головного заводу Микола Ільєвський, директор ЗКШМБ Григорій Золотаревський, директор заводу металоконструкцій Петро Кіндра і директор КП "Водограй" Анатолій Подольський. Сім міськдепів-мажоритарників представлятимуть ВО "Батьківщина": голова правління ВАТ Будуправління №1 Микола Потеряйко, пенсіонер Микола Сопільняк, приватний підприємець Віктор Курочка, тимчасово непрацюючий Юрій Сап’янов, приватний підприємець Юрій Стогній, директор ЗОШ №4 Надія Прасол, заступник директора ТОВ "Силікон" Людмила Безрукава. По одному обранцеві перемогли на одномандатних округах представники Народної партії, Партії захисників Вітчизни та Сильної України, відповідно це: директор ПП "Екіпаж" Віктор Макаров, приватний підприємець Олексій Ґусєв і юрист АТ "Сведбанк" Леонід Пащенко.

І наостанок про "новоспечених" депутатів Кіровоградської обласної ради. Хоча "новоспечений" буде не зовсім вірним визначенням щодо гендиректора ЗАТ ОДЕБП, "регіонала" Івана Марона – депутатом облради він уже не вперше. От і цього разу ним став. А також - гендиректор СП ТОВ "Світловодськпобут" Сергій Яременко. І він, також, член Партії регіонів.

Віталій АСАУЛЕНКО

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top