П’ятниця, 19 квітня 2024
Культура

Блюз кружляючого листя або 10 років клубу бального та спортивного танцю "Алегро"

Клуб бального та спортивного танцю "Алегро". СвітловодськКлуб бального та спортивного танцю "Алегро". СвітловодськНемає нічого кращого холодного осіннього вечора, ніж насолоджуватися приємним спілкуванням у колі найближчих друзів, які поділяють твої інтереси та стиль життя. А у житті, звісно, важливо мати улюблену справу, яка не дає стояти на місці та розфарбовує світ яскравими кольорами, а негаразди та труднощі тоді розчиняються самі собою.
Хтось не уявляє життя без політики, хтось розмовляє з квітами, когось ваблять незвідані краї, а хтось просто танцює. Просто? Той, хто хоч раз пробував зробити хоч один танцювальний рух професійно, вже ніколи так не скаже, адже щоб зробити його легко, треба докласти багато часу та зусиль.


29 жовтня на сцені міського палацу культури свій 10-річний ювілей святкував клубу бального та спортивного танцю "Алегро", який уже є невід'ємною частиною історії нашого міста. З одного боку, як для колективу, 10 років це ніби й небагато, але для конкретної людини — це життя, яке прожите цікаво, повноцінно і яскраво. Тому говорили цього дня про них, іменинників.

Засновником та керівником клубу є Наталія Новікова. Дуже приємно і зворушливо спостерігати, як невпевнених малят, які приходять до клубу, наполеглива праця тренера перетворює на майстерних танцівників. Але для цього й самому керівникові треба бути грамотною, обізнаною, гармонійно розвинутою особистістю. Наталія Новикова закінчила Дніпропетровське державне театральне училище, працювала артистом балету у Дніпропетровській філармонії в ансамблі танцю "Славутич". 15 років працювала керівником дитячих студій бального танцю районного будинку культури при ансамблі "Славутянка". А у 2000 році створила клуб "Алегро" і цього ж року розпочала навчання за спеціальністю балетмейстер бального танцю у Рівненському державному гуманітарному університеті. За свою невтримну енергію Наталія Вікторівна отримала нагороду у номінації "Вічний двигун клубу".

Не менш важливим є те, що їй є кому передавати свої знання та уміння. Номінацію "Послідовник клубу" отримав син, Олексій Новіков, випускник Міжнародного слов'янського університету, кафедра сучасного та бального танцю. Він очолює у клубі відділення сучасного танцю, якому 2 роки.

Душею клубу Наталія Новикова вважає своїх батьків, Мосулезних Віктора Олексійовича та Ніну Федорівну.

У "Алегро" є багато друзів, які можуть розділити радість перемог та дати пораду у разі невдачі. Це і Лариса Москаленко, і Олена Макогон, які прийшли з подарунками та сказали багато добрих слів іменинникам. І танцювальні клуби з Києва, Кіровограда, Олександрії. До речі, останні, ансамбль бального танцю "Олександрит", керівник Світлана Стукаленко, відклали усі справи та приїхали привітати алегровців.

Завжди радує своїм співом Аня Петрова, яка залюбки співпрацює з клубом.

Багато приємних слів іменинникам сказали заступник міського голови з гуманітарних питань Олена Макковій, начальник управління культури та туризму Надія Клокар, художній керівник міського палацу культури Любов Литвиненко, голова Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Надія Мальцева.

Море квітів отримала керівник клубу від вдячних батьків та учнів. Приїхали святкувати ювілей клубу і його випускники, справжня гордість клубу.

Оригінальним був східний танець у виконанні Маші Синегібської, ча-ча-ча у виконанні Вікторії Ачкасової та Олексія Новікова. А приємною несподіванкою для усіх став приїзд та виступ Віталія Медяника, для якого ще зранку цього дня у Дніпропетровську лунав марш Мендельсона, адже він одружився зі своєю дівчиною Анастасією. Але любов і повага до клубу та до захоплення усього життя привела їх цього дня сцену, а сяючі очі та невтримну енергію не могли не помітити глядачі, які гаряче їх вітали.

І, звісно, алегровці, які займаються у клубі зараз, дарували свято та гарний настрій глядачам. Причому палітра почуттів, які вони переживали, була такою розмаїтою — від ліричної румби до зворушливого параду новачків.

Створила душевну атмосферу і виставка картин Сергія Новікова із приватної колекції Віктора Проходи, організацією якої займався Микола Новіков. Меценатом заходу виступив Валентин Козярчук.

Колектив має свої традиції, має новаторський підхід до кожної справи, є ініціатором та організатором Всеукраїнського фестивалю "Світло на воді" у місті Світловодську, є учасниками та переможцями багатьох Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів. Тож побажаємо клубу "Алегро" нових звершень, творчих злетів, моря друзів, зливи оплесків та легкого паркету!

Тетяна Устьянцева

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top