Середа, 17 квітня 2024
Здоров'я

Медична галузь готова до ймовірного спалаху епідемії грипу

Медична галузь готова до ймовірного спалаху епідемії грипуНа цьому наголосив Міністр охорони здоров’я Зіновій Митник на брифінгу в будинку Уряду, повідомляє департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.
"Ми маємо достатню кількість медикаментів і протигрипозних, і противірусних, і, не дай боже, якщо будуть ускладнення — пневмонії чи ще щось, ми маємо достатню кількість ліків у кожній районній лікарні", — запевнив Митник, зазначивши, що на сьогодні неможливо спрогнозувати пік захворюваності та ймовірну кількість хворих, але медична галузь готова до епідемії.


За його словами, Україну, найвірогідніше, очікує епідемія звичайного сезонного грипу. "Є попередні прогнози ВООЗ, що може бути третя хвиля свинячого грипу, але мені здається, я навіть упевнений, що той грип, який прийде, матиме характер звичайного сезонного", — наголосив міністр.

Міністр також зауважив, що протигрипозний препарат "Таміфлю", закуплений минулого року для лікувальних установ, абсолютно придатний для використання ще протягом трьох років, оскільки термін його реалізації — чотири роки.

kirovograd.proua.com

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top