Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Спорт

Збірна Кіровоградської області здобула на чемпіонаті України «золото», «срібло» та «бронзу»

Збірна Кіровоградської області здобула на чемпіонаті України «золото», «срібло» та «бронзу»Вчора у Кіровограді завершився чемпіонат України зі спортивної гімнастики, про який щодня детально інформував «Спорт-центр». Змагання зібрали найсильніших гімнастів України з 3 по 6 вересня для того, щоб визначити склад національної збірної України для участі у Чемпіонаті світу, який у жовтні відбудеться у Нідерландах.
В останній день змагань третю нагороду для кіровоградської команди принесла новоспечена чемпіонка України Валентина Голенкова, ставши бронзовою призеркою в опорному стрибку.
^ Реклама ^

Таким чином загальний доробок кіровоградських гімнастів – «золото» Валентини Голенкової у багатоборстві, срібна нагорода жіночої збірної Кіровоградської області у командних змаганнях та «бронза» тієї ж Валентини Голенкової в опорному стрибку.

Серед чоловіків досягнення кіровоградських гімнастів набагато скромніші: без травмованого лідера наших спортсменів Віталія Арсеньєва на п’єдестал ніхто з кіровоградських гімнастів не потрапив.

«Це були основні змагання цього року та стали відбірковими до Чемпіонату світу. Змагання в Нідерландах - перший етап відбору на Олімпійські ігри, на які повинні потрапити 24 команди, - розповів «Спорт-центру» головний суддя змагань, олімпійський чемпіон Богдан Макуц. – На чемпіонаті, що завершився у Кіровограді ми оглядали спортсменів, для відбору до збірної команди України, оскільки її склад остаточно не визначений. На чемпіонат світу від України поїде сім чоловік, з яких ми на нинішньому чемпіонаті оглядали шістьох. На сьогоднішній день нам ще дуже важко назвати склад команди, тому що виступали і лідери, які були травмовані, і решта спортсменів, зокрема лідер збірної команди України Микола Куксенков. Добре себе показали Супрун, Наконечний молоді гімнасти такі як Верняєв. Загалом на чемпіонаті спортсмени показали себе досить непогано».

Дав оцінку виступів Богдан Макуц і кіровоградським гімнастам: «У чоловіків виступала неповна команда із трьох спортсменів, тому боротися на високі місця чоловіки визначально не могли, тим більше у них були падіння. Зал у вас хороший тренери у вас є хороші, робота ведеться правильно, єдине, що пішла зміна поколінь, плюс виїхали деякі авторитетні тренери (мова іде за заслуженого тренера України Олега Яровінського, який переїхав до Ізраїлю – ред..), тому це складність для школи. В жіночій же гімнастиці все іде на належному рівні, кіровоградські гімнастки показали високий рівень підготовленості. У вас є сильні гімнастки такі як Валя Голенкова – чемпіонка України, учасниця Олімпійських ігор у Пекіні, Аліна Кравченко – учасниця перших юнацьких Олімпійських ігор, де посіла шосте місце».

Прокоментував головний суддя змагань і причину низької явки учасників, де серед 24 областей на чемпіонат України до Кіровограда приїхали представники лише 9-х: «Іде дуже велика криза в українському спорті: з відкриттям кордонів дуже багато тренерів виїхало за кордон, і зараз ми маємо тих заслужених тренерів України, радянського союзу, які працюють у різних країнах світу і тепер нам створюють конкуренцію, тому що радянська гімнастична школа була дуже сильною, школа українська була і є на сьогоднішній день дуже сильною, але у світі сильно виросла конкуренція. Тому відтік тренерів – найголовніша причина, друга причина – в Україні закриваються спортивні зали. От нещодавно я був у Сумах де при заводі діяв зал спортивної гімнастики. Завод закрився - припинив функціонувати і гімнастичний зал, людям видали трудові книжки».

«Я задоволена своїм виступом особливо у багатоборстві, - прокоментувала сайту «Спорт-Центр» результати своїх виступів Валентина Голенкова. – В індивідуальних змаганнях, де я стала бронзовою призеркою оцінюю результати позитивно: в мене була нова програма, я впала, тому буду над цим працювати все більше і більше. Сама підготовка до чемпіонату проходила напружено, дуже важко було, я багато тренувалася, тому що у кожному виді в мене були нові елементи, над якими ще треба працювати та відшліфовувати. Буду удосконалювати їх надалі».

Треба віддати належне тренерам-викладачам Світлані Скрипчук та Олені Мащенко, які вели роботу по підготовці кіровоградської жіночої збірної до чемпіонату та здобутті трьох медалей.

sc.kr.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top