П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Спорт

Світловодські яхтсмени захищають спортивну честь міста

Світловодські яхтсмени захищають спортивну честь містаДля світловодських яхтсменів найспекотливіший літній місяць липень — активний період вітрильних перегонів. Так, команда яхти "Еверест" (капітан В. Козярчук) брала участь у переході за маршрутом Світловодськ — Одеса — Світловодськ, під час якого змагалася на швидкість у вітрильній регаті в Дніпропетровську, де посіла перше місце, ставши золотим призером перегонів.
Наступні змагання вітрильників відбувалися у Запоріжжі, під час регати на призи Героя України В. Сацького, де брали участь 79 яхт з Києва, Черкас, Кременчука, Дніпропетровська, Запоріжжя, Енергодара, Нікополя та Світловодська. Під час відкриття регати її учасників вітали представники обласної та міської адміністрацій, комбінату "Запоріжсталь". З концертною програмою виступили козаки з о. Хортиця, професійні та самодіяльні художні колективи Запоріжжя.
^ Реклама ^

Світловодські яхтсмени захищають спортивну честь містаСвітловодськ у вітрильних перегонах представляли три яхти — "Еверест", "Люха" і "Амазонка". Команда яхти "Люха" (капітан В. Козярчук молодший) виборола перше місце у своїй групі і отримала золоту медаль змагань. Щодо яхти "Еверест", то вона поступилася "пальмою першості" своїм колегам і стала бронзовим призером, посівши третє місце у своїй категорії. Слід зауважити, що на результат "Евереста" вплинула прикра помилка суддів, які скасували другу гонку 4-ої групи, що завадило "Евересту" стати переможцем змагань. Втім спорт є спорт, і тут трапляються різні непередбачувані ситуації. Та головне, що наші земляки-яхтсмени впевнено довели: у Світловодську вітрильний спорт був, є і буде, до того ж на досить гідному рівні .

Після Запоріжжя яхта "Еверест" мала тримати курс на Севастополь. Однак в Очакові на команду чекала непередбачена новина — командування прикордонної застави змінило плани світловодських яхтсменів через військові навчання і дало добро прямувати на Одесу.

В місті-герої над морем наші спортсмени відпочивали, їм поталанило побачити відомих кіноакторів, бо саме у ці дні тут відбувався кінофестиваль "Золотий Дюк". А згодом — дорога додому, яка теж не обійшлася без сюрпризів погоди. Нестерпна спека, шквальний вітер, повний штиль… Та будь-які ситуації, навіть екстремальні, не в змозі зламати волю, витримку тих, хто фанатично закоханий у море, вітер і вітрила.

Сергій ТИХОМИРОВ,
старший помічник капітана яхти "Еверест".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top