П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Події Влада

Влада і молодь: сьогодення і майбутнє в наших руках

Влада і молодь: сьогодення і майбутнє в наших рукахМинулої середи виконуючий повноваження міського голови Геннадій Френкель та його заступники, а також учні шкіл міста, технікуму – стипендіати міської ради, активні учасники шкільного життя – зустрілися за круглим столом.
Геннадій Френкель нагадав, що перший вагомий крок до спілкування з молоддю міська влада зробила у 2007 році, коли започаткувала факультет муніципального управління. Головна мета роботи з молоддю – націлити її до готовності управляти містом, до роботи в органах державного управління, розповісти про державницький устрій. Запропонував: «Ви підказуєте нам, ми – радимося з вами. Адже якраз представники молоді могли б придумати найкращі форми організації свого дозвілля тощо». Запропонував декілька напрямків діяльності. Наприклад, організовувати зустрічі з цікавими людьми, вихідцями зі Світловодська, які мають ті чи інші досягнення в масштабах України.
^ Реклама ^

Започаткувати щомісячні великі творчі звіти мистецьких колективів міста, а їх, різноманітних, талановитих, у нас багато, адже місто на розвиток культури витрачає втричі більше, ніж розраховано державою. Повідомив, що в листопаді у міському Палаці культури планується провести День кар’єри, у планах є інші цікаві заходи.

Влада і молодь: сьогодення і майбутнє в наших руках

Влада і молодь: сьогодення і майбутнє в наших руках

Влада і молодь: сьогодення і майбутнє в наших руках

Влада і молодь: сьогодення і майбутнє в наших руках

Влада і молодь: сьогодення і майбутнє в наших руках

Влада і молодь: сьогодення і майбутнє в наших руках


Спільно з депутатським корпусом чимало зроблено, ще більше заплановано зробити. З перспективою на те, що місто розвиватиметься, що в ньому залишатиметься молодь, прийнято рішення про будівництво аква-парку, відкриття найсучаснішого медичного діагностичного центру, планується будівництво супермаркету.

Перший заступник міського голови Юрій Лукинський назвав юних світловодців представниками громадянського суспільства, здатного відродити Світловодськ, його красу та промисловий потенціал.

«Громада міста живе за законами місцевого самоврядування, які зароджуються і в шкільних колективах, тому набутий досвід, де б не працювали, де б не жили, ви використаєте на користь тій чи іншій громаді», – сказала заступник міського голови з гуманітарних питань Ольга Литвиненко, – і запропонувала юнакам і дівчатам запитувати про все, що їх цікавить і непокоїть.

Було приємно, що юні переймаються не лише розвагами, а й серйозними питаннями.

Студент-другокурсник технікуму Денис Гажва цікавився, чому СТПР потрібно платити за оренду спортивної зали в МСК ім.Тузовського. Представники влади пояснили, що таке «дві кишені» – державний і міський бюджет, і що згідно з бюджетним кодексом не можна перераховувати кошти з одного бюджету в інший. До того ж, технікум платить за оренду не в повному обсязі, а лише 50%. Оплата розраховується пропорційно тому, як здійснюється оплата за навчання в технікумі.

Президент шкільного парламенту НВК «Гімназія – ЗОШ №4» №4 Ольга Дейкун, стипендіат міської ради школи №3 Вікторія Глушкова підняли тему знайомства молоді з сучасними українськими та закордонними виконавцями. Запропонували більше і частіше запрошувати до Світловодська зірок естради. Пропозиція, звичайно, сподобалася, і влада «за», але зірки – це великі гроші, які міський бюджет не завжди має в достатній кількості. До того ж, наприклад, МПК розрахований лише на 600 глядачів, а зіркам вигідніше збирати величезні аудиторії, бо це і більші кошти.

Юнаки і дівчата цікавилися освітленням вулиць Світловодська, іншими питаннями, які свідчать, що молоді не байдужа доля нашого міста.

Ольга Литвиненко повідомила, що другий крок у роботі з молоддю – це представлення кандидатів у президенти шкільного парламенту, або кандидатів і їхньої команди з конкретною програмою дій. А третій крок – вирішення проблем, реалізація планів, про які вже говорили і які ще будуть виникати.

Була і пропозиція Геннадія Френкеля безпосередньо познайомитися з роботою виконкому, щоб побачити і зрозуміти, чим займаються його працівники, як здійснюється процес підготовки до сесій, як вирішуються ті чи інші питання, щоб молодь зрозуміла, що може бути ідея чи намір однієї людини, але впровадження планів залежить від багатьох, тобто від злагодженої роботи всієї команди.

А ось враження від зустрічі її безпосередніх учасників.

Десятикласниця СЗОШ №3, член ради лідерів Оксана БОЧАРОВА:
Влада і молодь: сьогодення і майбутнє в наших руках
– Мені дуже сподобалася ця зустріч. Я почула те, що хотіла почути: що влада робить для міста, його перспективи. І те, що потрібно робити нам, молодим, щоб все намічене здійснювалося. Хотілося, щоб молодь брала активнішу участь у формуванні Світловодська, бо якщо ми будемо взаємодіяти, у нас все вийде.

Десятикласниця НВК «Гімназія - ЗОШ №4» Яна ВІННІЧЕНКО:
Влада і молодь: сьогодення і майбутнє в наших руках
Десятикласниця НВК «Гімназія - ЗОШ №4» Яна ВІННІЧЕНКО:
– Я в школі відповідаю за волонтерський рух, і мені це дуже подобається. А на зустріч прийшла, бо мені цікаво, які плани у виконуючого повноваження міського голови щодо розвитку Світловодська. Переконалася, що місто має перспективи і непогане майбутнє.

Одинадцятикласник ЗОШ №5 Іван ГАЛАН:
Влада і молодь: сьогодення і майбутнє в наших руках
– Як президент школи, обов’язково розповім однокласникам про цю зустріч, про все, що почув. Мені приємно, що міська влада має перспективний план розвитку Світловодська, намагається вивести наше місто на якісно новий шлях.

Представники міської влади та учні домовилися, що подібні зустрічі будуть продовжуватися. Цим безпосередньо буде опікуватися Неля Брусенцева – начальник управління молоді та спорту.

Вікторія АРХИПОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top