Субота, 20 квітня 2024
Здоров'я

Гастродуоденоскоп. Нарешті, власний

Гастродуоденоскоп. Нарешті, власний21 серпня представників місцевих ЗМІ запросили до Світловодської ЦРЛ з нагоди визначної події як для райлікарні, так і для міста в цілому. А справа в тому, що лікарня нарешті придбала новітній апарат для обстеження пацієнтів зі шлунковими захворюваннями, вартістю більше 40 тис.грн., який має назву гастродуоденоскоп. Більше 15 років у Світловодській лікарні такого приладу не було і мешканцям міста доводилося звертатися за допомогою до клінік у інших містах чи до приватних медичних закладів.
За словами першого заступника міського голови Юрія Лукинського, ця приємна подія в житті міста – вже третій крок на шляху до поліпшення технічної бази ЦРЛ. Перший крок – придбання апаратури підтримки дихання під час проведення операцій. Другий крок – офтальмологічна техніка. І, додав Юрій Леонідович, сподіваємося, що не останній.


– Це дуже радісна подія для нашої лікарні, – говорить Тетяна Городиська, завідуюча поліклінікою Світловодської ЦРЛ. – Ми отримали довгоочікуваний прилад за допомогою якого зможемо обстежувати хворих гастритами, виразкою та іншими хворобами шлунку, діагностувати у випадку гострої хірургічної патології. Його буде встановлено на першому поверсі хірургічного корпусу поліклініки. Ми забезпечимо до нього ледве не цілодобовий доступ, адже випадки трапляються різні і раніше декілька разів нам доводилося просто серед ночі, за допомогою медичної авіації, викликати до Світловодська спеціалістів з подібним приладом аж із Кіровограда.

Нарешті ми маємо і власний прибор, і свого підготовленого для роботи з ним спеціаліста.


Головний лікар ЦРЛ Юрій Котенко додав, що лікарня планує придбати ще один такий прибор, але для цього їм і надалі потрібна підтримка і розуміння представників влади.

Гастродуоденоскоп. Нарешті, власнийГастродуоденоскоп. Нарешті, власнийГастродуоденоскоп. Нарешті, власний
Гастродуоденоскоп. Нарешті, власнийГастродуоденоскоп. Нарешті, власнийГастродуоденоскоп. Нарешті, власний
Гастродуоденоскоп. Нарешті, власнийГастродуоденоскоп. Нарешті, власнийГастродуоденоскоп. Нарешті, власний


«СВ»,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top