П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Актуально

Будьте обережні на воді

Будьте обережні на водіНезважаючи на організовану систему профілактичних заходів по недопущенню лиха на воді, все ж трапляються трагічні випадки. Прикро, що при цьому гинуть діти. Розпочинаються літні канікули і нам, дорослим, необхідно продумати, як організувати вільний час дітей, щоб виключити трагедії на водних об’єктах міста та в інших містах відпочинку.
Вважається, що одним з найкращих видів відпочинку є перебування та прогулянки біля води. Але, на жаль, такі прогулянки несуть у собі небезпеку якщо не дотримуватися заходів безпеки. Прикро, але дорослі особи в «неадекватному» стані і, тим більше, діти недооцінюють можливі трагічні наслідки порушень загальновідомих правил поведінки на воді.
^ Реклама ^


Ось чому необхідно постійно нагадувати дітям про основні правила поведінки біля води.

В місті Світловодську єдиним дозволеним місцем для купання визнано міський пляж на озері Довгому, який має обладнаний рятувальний пост. На інших водних об’єктах купатися заборонено, слід наголосити про небезпеку знаходитися на захисному відкосі Кременчуцького водосховища. Незважаючи на небезпеку та попередження окремі громадяни нехтують правилами безпеки і проводять відпочинок у місцях заборонених для купання. У зв’язку з цим, відділ з питань надзвичайних ситуацій міськвиконкому в черговий раз звертається до Вас, шановні Світловодці, з призивом неухильно виконувати міри безпеки на воді, не залишати дітей без догляду, суворо забороняти їм купатися в недозволених місцях, плавати на дошках, інших засобах, які не забезпечують техніку безпеки при купанні.

Купатися необхідно лише у дозволених місцях. Суворо забороняється входити у воду після вживання алкогольних напоїв. ПІд час відпочинку біля води не кидайте у воду пляшки, консервні банки, каміння та не залишайте після себе сміття.
Не залишайте дітей без наглядуі пам’ятайте – дітям можна купатися в сонячну погоду при температурі повітря + 20-25° С, а води+ 18-19°С.

Микола ШАЛАЄВСЬКИЙ,
начальник відділу НС та ЦЗ.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top