Вівторок, 23 квітня 2024
Светловодск Влада Актуально

Начебто, вже остаточно – 18 травня

Міська ТВК на своєму останньому засіданні 20 березня нарешті визначилась з датою проведення позачергових виборів міського голови – 18 травня 2008 року.
Варто нагадати перебіг, не позбавлених драматичних вкраплень подій, пов’язаних з виборами тутешнього градоначальника. Майже відразу опісля позачергових парламентських виборів нова Верховна Рада призначила позачергові вибори у кількох „безголових” містах України (Світловодськ – у тому числі) на 16 березня поточного року. Сталося це на початку січня. Але 15-го числа цього ж зимового місяця міська ТВК, з причин, до кінця так і не з’ясованих, майже у повному складі склала свої повноваження. Поки обирали нову, час на передбачені законодавством процедури, пов’язані з підготовкою до позачергових мерських виборів саме на 16 березня, невмолимо сплив.



І ось – найсвіжіші новини... Світловодська ТВК на своєму засіданні 17 березня прийняла рішення про визнання позачергових виборів міського голови, призначених Постановою ВР на 16 березня цього року, такими, що не відбулися. І відповідно до українського законодавства призначила „свято демократії” на 1 червня. Але ж, згідно п.3, ст.15 Закону України „Про вибори”, означене свято народного волевиявлення призначається на останню неділю 60-денного терміну з дня оприлюднення дати. Іншими словами, розтлумачили нам згодом у ТВК, дата 1 червня не забезпечує чіткого дотримання вимог цього закону, себто, у такому випадку станеться двотижневий „перебір”. Тому, аби не допустити відхилень у дотриманні законодавства, зібравшись 20 березня, ТВК змінила дату проведення повторних виборів мера з 1 червня на 18 травня. У площині законодавства – дата, до якої, як то кажуть, комар носа не підточить.

Ян ДРОБОВИК

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top