П’ятниця, 19 квітня 2024
Светловодск

До уваги любителів зимового лову риби

До уваги любителів зимового лову рибиНа початку січня 2008 року на пульт зв’язку Світловодського РВ надійшло повідомлення про те, що в районі піонерського табору «Дружба» на відстані 500 м від берега один із рибалок втратив свідомість. Прибувши на місце події, рятувальники знайшли непритомного 60-річного чоловіка. Вони на носилках доставили потерпілого на берег, де на нього чекали лікарі, але, на жаль, врятувати життя потерпілого не вдалося.
Шановні рибалки! Будьте максимально обережними.
Пам’ятайте: з початку зими небезпечним є середина водоймища, а в кінці зими – ділянки біля берега; прозорий, із синюватим або зеленуватим відтінком лід вважається міцним; якщо ви йдете гуртом, то рухатися по льоду треба слід в слід на відстані 5-6 метрів один від одного; пробивати ополонки для ловлі риби можна на відстані не менше 5-6 метрів одна від одної; при собі завжди необхідно мати мотузку (12-15 метрів) або велику гілку.


Якщо ви провалилися крізь лід річки або озера: широко розкиньте руки по краях льодового пролому та утримуйтесь від занурення з головою; намагайтеся не обламувати краї криги, без різких рухів вибирайтеся на лід, наповзаючи грудьми і по черзі витягуючи ноги: головне – розмістити своє тіло таким чином, щоб воно займало найбільшу площу опори.
Якщо на ваших очах провалилася людина – дійте рішуче, не панікуйте, адже цим тільки погіршите ситуацію. За 3-4 метри подайте потопаючому мотузку, жердину, лижі тощо.
І головне – не варто ризикувати життям, якщо ви себе погано почуваєте, хворієте. Не йдіть на рибалку в стані алкогольного сп’яніння.
В разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте до служби порятунку за телефонами 01 або 2-77-01, мобільний 101. Ми завжди готові прийти на допомогу.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top