Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Прес-конференція у виконкомі

Нещодавно відбулася традиційна зустріч місцевих журналістів з представниками влади: секретарем міської ради Г.Френкелем, заступниками міського голови Ю.Лукинським, Р.Петровим, керівником апарату ради О.Литвиненко та керуючим справами винкому В.Тумановим.
^ Реклама ^


На початку зустрічі Геннадій Френкель привітав світловодців із православним святом Святої Трійці, яке буде наступної неділі, побажавши всім здоров’я та Божого благословіння. Зазначив, що на свята місто буде чистим, освітленим та з більш-менш відремонтованими дорогами. Щодо ситуації по місту, то Світловодськ сьогодні стабільно працює, розвивається, закінчує навчальний рік і готується до відкриття оздоровчого періоду та сезону відпочинку. Далі спілкування перейшло до більш конкретних тем, а саме:

Про чутки
Чутка перша стосувалася того, що нібито Павло Солодов виграв черговий суд щодо поновлення його на посаді Cвітловодського міського голови.
– Це лише чутки. На жаль, це те, на що ще спроможна команда пана Солодова. Якби це було так, то представники цієї команди були б помічені у «Білому» домі. Судовий процес триває і дату розгляду у Верховному суді досі не призначено. Сподіваюся, що ці чутки не завадять нормальній і стабільній роботі виконавчої влади. Я ж й досі виконую повноваження міського голови.
Наступна чутка про передачу міського стадіону на баланс ДЮСШ №1.
– Рішень з цього приводу сесія не приймала. Тож висновки робіть самі.
Остання – про введення дрес-коду у виконкомі. Ця чутка тільки викликала посмішки. Відверто кажучи, у автора цієї ідеї бракує почуття гумору. З цим погодилися всі присутні.

Про несанкціоновані сміттєзвалища
– Хочу звернути увагу на те, що цього року вивезено рекордну кількість сміття. Але воно всеодно з’являється. Мені набридло повторювати світловодцям, що те сміття не привозять до нас із інших міст – ми накопичуємо його самі. Це елементарні недоліки виховання. І скільки б зусиль ми не доклали, прибрати всі несанкціоновані сміттєзвалища ми не в змозі. Та принаймні найбільш відвідувані мешканцями міста місця ми прибираємо регулярно.

Про ринок «Світанок»
– Питання на постійному контролі, і сьогодні ми маємо всі підстави для того, щоб вирішити його в інтересах, в першу чергу, мешканців міста. Ми врахуємо інтереси «базарників» але й обіцяємо, що, залишивши ринок на тому ж місці, не залишимо його в нинішньому стані.

Про будинок № 74 по вул.Приморській
– Ми довго не могли знайти ніякого виходу із тієї непростої ситуації, що склалася. Проте сьогодні завдяки депутату міської ради Анатолію Кочерзі у нас з’явилася можливість знайти потенційного інвестора (міністерство надзвичайних ситуацій), яке готове вкласти 10 млн.грн. на реконструкцію цієї будівлі. Умови наступні: 2 стояки відходить під квартири (їх буде виділено лише під державні програми), а 2 – під гуртожиток, враховуючи повну реконструкцію будівлі: працюючі ліфти, сантехніка, газифікація, пластикові вікна тощо.

Про ремонт Палацу культури та спортивного комплексу
– Всі намічені роботи будуть завершені до Дня міста. Але враховуючи, що влітку ми не передбачаємо проводити там жодних заходів, буде можливість виконати більш детальний ремонт: відновити фасад, інтер’єр тощо. Нещодавно біля будинку культури якісь варвари (по-іншому їх назвати не можна) однієї ночі зламали всі лавочки, наступного тижня – порозбивали величезні вікна. Складається враження, що це цілком спланована акція. Ми готові навіть виплачувати грошові нагороди за інформацію про подібних правопорушників. Такі випадки вандалізму, звичайно, затримують ремонт, але він завершиться вчасно.

А з червня ми плануємо розпочати завершальний етап ремонту спортивного комплексу, якому, до речі, хочемо присвоїти ім’я першого директора заводу чистих металів, видатної людини Юрія Тузовського. Про це готується проект рішення на наступну сесію міської ради. Роботи плануємо завершити у вересні.

Також звучали питання освітлення міста (тих районів, до яких «електрофікація всєй страни» покищо не дійшла), реформування ЖКГ та стану транспортних перевезень. Проте, кожне з них варте окремої розмови…

Наприкінці зустрічі представники влади «пройшлися» по святковій програмі, нагадуючи, що підготовлено для мешканців Світловодська до Дня захисту дітей та Дня міста.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top