П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Сесія: з трьох спроб є виконком і спікер

З третього заходу друга сесія міськради нарешті визначилася з міським керівництвом. Безвладдю, що тривало у Світловодську майже два місяці, покладено край.
Напевне на тутешніх парламентарів подіяла промова міського голови Павла Солодова про те, що тривалі "іграшки" в посади і пости, а відтак - в безвладдя, можуть призвести до "обвалу" всього міського господарства. І тоді непереливки буде усім - і "нашоукраїнцям", і "БЮТівцям", і "реґіонщикам". Он, сказав пан голова, водоканал на порозі знеструмлення, мовляв, давайте ж "чьото дєлать". Депутатський корпус відгукнувся як один. Щоправда, голосування по секретареві міської ради залишили "на закуску". (Нагадаємо, друга частина другої сесії розпочалася і, власне, завершилася з обрання, точніше, з не обрання секретаря міськради: кандидатура директорки школи-гімназії №4 Надії Прасол, пропонованої головою і БЮТівцями, "не пройшла"). Цього разу все розпочалося з кандидатур, що мають репрезентувати виконавчу гілку міської влади. Пан Солодов їх назвав, потім претенденти по черзі виступили із своїм баченням розвитку життєдіяльності міста...
^ Реклама ^

А голосували за них "пакетом". Отже, першим заступником мера став "варяг", точніше, "варяжка" - Ірина Ковра. До цього призначення пані Ірина керувала економікою у Комсомольську, що у Полтавській області. Вона має безпосередню причетність до сталого економічного розвитку цього міста. Також новопризначена перша заступниця обіцяла щедро поділитися набутим досвідом ще і як координатор економічних програм з поширення передового зарубіжного і вітчизняного досвіду у галузі економіки. Безпосередньо економікою у нашому "білому домі" має займатися Ігор Петров. До цього він викладав економічні дисципліни у технікумі приладобудування, а ще раніше (за головування Дмитра Кийка) - вже керував управлінням економіки. "Комуналкою" управлятиме доволі відомий у місті колишній директор водоканалу Володимир Дем'янюк. Саме до цієї кандидатури в обранців, втім, як і у пересічних городян, не було якоїсь одностайної думки: одні вважають, що він "розвалив" водоканал, інші - що завдяки професіоналізму пана Демян'юка водоканал, всупереч несприятливим економіко-соціальним обставинам, що склалися в місті і в державі в цілому наприкінці минулого та на початку нового тисячоліття, зміг забезпечити життєздатність ВУВКГ... Олена Макковій, яка "при Волкові" була начальницею управління у справах молоді та спорту, "при Солодові" пішла на підвищення - відтепер пані Олена керуватиме всією гуманітарною галуззю міста. А керувати всіма виконкомівськими справами буде Надія Мальцева. До цього призначання пані Надія - магістр держаного управління з економічних питань - працювала головною спеціалісткою у Світловодській міськрайонній виконавчій дирекції ФСС з ТВП. Варто зазначити, що пані Мальцеву було обрано депутатом міської ради цього скликання від блоку "Наша Україна", тому, очоливши виконкомівську структуру, вона втратила право бути депутатом - на її місце у раді "підтягнувся" директор 9-ї школи Олександр Петронюк, який слідував за нею у виборчому списку "НУ".
Окрім зазначених персон, до складу міськвиконкому увійшли: директор УАТГ Микола Данилейко, пенсіонер з багаторічним досвідом муніципальної роботи Олександр Дзядок, гендиректор ЗАТ "Світловодський завод "Луч" Олександр Ґубарєв, директор ТОВ "Райдуга" Олександр Ґусєв, голова обласного комітету профспілки працівників енергетики і електротехнічної промисловості Володимир Мулява, власівський селищний голова Олександр Пасько.
На завершення голосування по виконкомівцях повернулися до обрання секретаря міської ради. І знов пані Прасол не набрала необхідної для затвердження кількості голосів. Нова кандидатура, таємне голосування. І (33 - "за", 9 - "проти") на спікера місцевого парламенту обрано "реґіонщика" та головного освітянина Геннадія Френкеля. Який, до речі, також автоматично, увійшов до складу виконавчого комітету міста.

Лев ГАДЮКІН.










Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top