П’ятниця, 19 квітня 2024
Події Свято

Свято найголовнішої людини життя

Свято найголовнішої людини життяДень матері – одне з найбільш зворушливих та щемних свят, адже з дитинства і до останнього дня свого життя ми розуміємо: лише мама готова нас любити такими, які ми є, бо лише вона може любити незрадливою любов’ю, лише вона готова все пробачити, все зрозуміти, щиро радіти успіхам та переживати наші поразки, як свої...
Минулої середи представники міської влади та громадських організацій вшановували багатодітних матерів: жінок, які мають почесне звання «Мати-героїня» на тих, які лише претендують.


Зі словами подяки до цих щедрих та любов до дітей жінок звернулися Олена Макковій, заступник міського голови з гуманітарних питань, Неля Брусенцева, начальник управління молоді та спорту, та Надія Мальцева, голова світловодського осередку суспільної служби України.

Олена Дмитрівна, зокрема, зауважила, що нещодавно міськвиконком для багатодітних матусь започаткував підготовку документів, які дають певні повноваження та підтверджують на рівні держави, що їхня щоденна турбота про дітей – значима та потрібна. «Бажаю всім мамам насолоджуватися найбільшим щастям – посмішками ваших дітей. Хай доля ваших дітей складеться краще, ніж ваша, бо для мами – це найбільше щастя!», – сказала на завершення О. Макковій.

Гостям вручили подарунки, придбані за кошти суспільної служби в Україні, квіти, а також запропонували сфотографуватися на пам’ять.

Спеціалісти управління молоді та спорту ведуть пошук багатодітних жінок. Нагадаємо, що згідно з Положенням про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України від 29 червня 2001 року № 476/2001, почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Отож, принагідно звертаємося до світловодчанок: якщо ви гідно виховали п’ятьох дітей до 8 років, на вас чекають в управлінні молоді та спорту Світловодського міськвиконкому.

Тетяна ЗИМА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).
На фото зліва-направо у верхньому ряду: Н. Брусенцева, Г. Данилова, претендентка на звання «Мати-героїня», С. Махненко (претендентка на звання «Мати-героїня»), Н. Мальцева, К. Подолян (мати-героїня), О. Макковій. Нижній ряд (зліва-направо): І. Замишляєнко, Н. Біляєва (мами-героїні), А. Зосіна (претендентка на звання «Мати-героїня»).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top