Вівторок, 23 квітня 2024
Влада Фоторепортаж

На сесії міської ради

На сесії міської ради
27-го квітня у міському Палаці культури пройшло пленарне засідання 72-ої сесії міської ради п'ятого скликання.
На засідання були присутні 31 народний обранець (на момент початку), заступники міського голови, начальники управлінь виконавчого комітету, депутати обласної ради та майже повна зала представників громадськості міста. Причини їхнього перебування у сесійній залі пояснювали з десяток плакатів у їхніх руках: одні закликали зберегти мережу централізованого опалення, інші – дати спокій власникам опалення індивідуального. Тому цілком логічно, що у ході затвердження порядку денного до нього було включено питання про результати роботи спеціальної депутатської комісії, яка протягом місяця вивчала проблему стосунків між "індивідуальниками" та СП ТОВ "Світловодськпобут". З розгляду саме цього питання розпочали свою роботу депутати міської ради.


З огляду на висновки роботи комісії Георгій Золотаревський запропонував проект рішення, яке оплесками зустріли власники індивідуального опалення.

Зокрема в ньому зазначено: заборонити СП ТОВ "Світловодськпобут" нараховувати плату для громадян, які відмовилися від послуг підприємства та відключилися від ЦСО, підготувати аналітичну інформацію про якісні та кількісні показники впливу відключення громадян від ЦСО, перенести розгляд звернень громадян з даного питання на позачергову (спеціальну) сесію міської ради.

Даний проект підтримали одноголосно під гучні оплески присутніх "індивідуальників". Після чого останні залишили місце події, а депутати вирішили перейти до наступного питання.

Проте цього зробити їм не дали прихильники централізованої ситеми опалення (чи, безпосередньо, СП ТОВ "Світловодськпобут"). Останні змусили надати слово своїм представникам.

Отже, з одного боку праві власники індивідуальних систем опалення. Вони мають право не користуватися послугою, яка їх не задовольняє. А отже і не платити за опалення СП.

З іншого боку заручниками ситуації стають люди, які не можуть собі дозволити ІО, адже чим більше "індивідуальників", тим дорожчою стає послуга централізованого опалення. Причому, останніх набагато більше (близько 13 тисяч квартир у місті). Виступаючі зверталися до людської совісті та соціальної справедливості, мовляв, хто ж подумає про нас бідних, якщо не депутати. Говорили довго і емоційно, проте на прийняте рішення це не вплинуло.

Ситуація дійсно складна. Перших (власників індивідуальних систем) розумієш, коли по закінченні (навесні) чи перед початком (восени) опалювального сезону температура в квартирі знижується ледь не до 16оС (не зважаючи на пластикові вікна з подвійними склопакетами та утеплені пінопластом і гіпсокартоном стіни) і ми змушені діставати електрообігрівачі, щоб хоч якось дожити до того часу, коли квартира знову прогріється. І в цей час, відверто кажучи, мені немає жодного діла до соціальної справедливості, адже мова йде про здоров'я моєї дитини.

Але й інші мають рацію. Хоча б в тому плані, що кожен новий "індивідуальник" – це подорожчання послуги опалення і руйнування (в цьому не виникає жодних сумнівів) системи централізованого теплопостачання.

Як наслідок, міська рада постала перед вирішенням досить складної проблеми. Але ж на те вони й депутати, чи не так?

Закриваючи цю тему на зазначеній сесії, Любов Чекаленко закликала депутатів підійти до питання не з політичних міркувань, а виважено прийняти рішення на користь всієї громади: "Кожен з нас повинен добре вивчити проблему і прийти на сесію, де ми будемо розглядати це питання, з чітким рішенням, не влаштовуючи показових виступів і перетворюючи засідання на циркову виставу".

Після того, як представники громадськості залишили приміщення, депутати перейшли до розгляду інших питань порядку денного. Отже, народні обранці внесли зміни до програми приватизації об'єктів комунальної власності, положення про управління економіки, ресурсів та розвитку міста та ін. Також внесли зміни до статуту міського водоканалу і відмовились передавати на баланс СП ТОВ "Світловодськпобут" теплові мережі управлінь культури і туризму та освіти.

Далі розглянули блок питань врегулювання архітектурно-земельних відносин та два питання організаційного характеру.

Останнім розглядали питання використання під час святкування річниць Перемоги, визволення Радянської України та нашого міста від німецько-фашистських загарбників символіки часів ВВв. Зокрема, мова йшла про те, щоб у зазначені дні вивішувати червоний прапор поряд з прапорами міста та України. Доповідач, представник фракції комуністів Володимир Дехтяренко, наполягав на тому, що подібний крок – це прояв уваги та пошани до людей, які виборювали перемогу своїми героїчними вчинками. Та в ході тривалого обговорення з’ясувалося, що не всі депутати розуміють, чому поряд з передбаченими Українським законодавством прапорами повинен висіти прапор, який фактично є державним символом Радянського Союзу? На їхню думку, це відверте порушення закону про державні символи. І це абсолютно не стосується поваги до ветеранів. Тому рішення не прийняли.

Далі перейшли до розгляду депутатських запитів. Після чого секретар міської ради Віталій Юшко оголосив сесію закритою.

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

Микола ШВЕРНЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top