П’ятниця, 29 березня 2024
Люди

Юний художник і танцюрист

Юний художник і танцюрист

15-річний Стефан Христенко, учень 9-Б класу середньої школи-гімназії №4. Закінчив Дитячу школу мистецтв і зараз навчається в Центрі дитячої юнацької творчості у класі бальних танців під керівництвом Ірини Шабаліної. Стефан – різнобічно обдарована дитина, оптимізм і ерудованість якої відчувається в кожному слові, неординарна особистість, творчість думки якої належним чином оцінили журі Всеукраїнських і міжнародних конкурсів бальних танців і живопису.


Ось перелік його перемог: Медаль у міжнародному конкурсі в м. Харкові від 5 до 10 років (Стефану тоді було 7 років), за кращу графіку (2003р.), ІІ місце на міжнародному фестивалі дитячої творчості присвячене 80-річчю «Артеку» (2005р.), переможець обласного заключного туру конкурсу "Об'єднайтеся ж, брати мої" (2004р.) і переможець міжнародного конкурсу з роботою під цією ж назвою у м.Харкові з роботою "Триптіх" (нагородження проходило у м.Каневі на Шевченковій горі 2007р.), дипломант всеукраїнського конкурсу живопису ім.Рєпіна в м.Чугуєві. Його роботи експонувалися в Харківській національний галереї. Переможець численних обласних і українських конкурсів з бальних танців, брав участь у конкурсі "Молодогвардійські підмостки" у таборі «Молода гвардія» (м.Одеса), посів 14 місце в Чемпіонаті Європи та 18 місце Чемпіонату світу з бальних танців 2008 року.

Юний художник і танцюрист

– Стефане, скажи, що для тебе важливіше танці чи малювання?

– Мені одночасно дорогі і танці, і малювання, тому я досі не можу вирішити що для мене важливіше, адже малювання – це процес творчий, а танці – це спорт.

– Ти нагороджений багатьма медалями. Яка для тебе є найдорожчою і найскладнішою?

– Найважливішою для мене є медаль і кубок, що засвідчує перше місце на чемпіонаті області у м.Кіровограді (2006р.). Це мої перші змагання, до яких я доклав максимум зусиль, адже мені попався серйозний суперник і, щоб його перемогти, я надзвичайно багато працював.

– Ти зайняв 14 місце у Чемпіонаті Європи та 18 місце у Чемпіонаті світу. Розкажи, будь ласка, про це.

– Брати участь було дуже непросто, але перемогло бажання показати свої можливості, а також позмагатися з серйозними суперниками. Зайнятими місцями, безумовно, задоволений. Велику подяку у досягненні своїх перемог я висловлюю своїм батькам, які допомогли мені реалізовувати можливості, починаючи ще з 6 років. За їхнього безпосередньої допомоги, я брав участь у Чемпіонаті Європи, Чемпіонаті Світу, фестивалі "Kiev open".

Юний художник і танцюрист

– Чи не заважають тобі у навчанні численні тренування?

– Звичайно, танці займають багато часу, однак я встигаю і вчитися і танцювати. Як кажуть, чим в людини більше справ, тим вона краще все встигає зробити. Я намагаюся добре вчитися, сумлінно виконувати всі домашні завдання.

– Стефане, всі талановиті люди славляться творчим безладом. Чи притаманно це тобі?

– Звісно, я хочу підтримувати домашній порядок, однак при моїй зайнятості це складно робити.

– Розкажи, будь ласка, ким ти хочеш стати в майбутньому?

– Швидше за все, я зупинюсь на професії архітектора, оскільки вона найближча мені по духу.

– Дякую тобі за цікаву розмову.

Вікторія Сокіл.
Фото з архіву Богдана Дроздова.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top