Середа, 08 травня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Україна посіла 85 місце серед країн, кращих для життя

Україна посіла 85 місце серед країн, кращих для життяУкраїна зайняла 85-е місце в рейтингу кращих для життя країн, складеному Організацією об’єднаних націй, пише «Фокус».
Україна увійшла до групи держав з середнім рівнем розвитку. У цій категорії компанію нашій країні склали ряд держав СНД — Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова, Туркменістан та ін., а також країни Африки і Азії.
^ Реклама ^

Індекс розвитку людського потенціалу, покладений в основу рейтингу ООН, включає безліч чинників, проте за більшістю з них оцінки України залишають бажати кращого. Так середня очікувана тривалість життя в Україні складає 68,2 років, тоді як у переможниці цього року – Норвегії – даний показник перевищує 80 років. 3% жителів не мають доступу до очищеної води. 8,4% ризикують не дожити до 40 років.

За загальновизнаною межею бідності (витрачаючи менше 2 доларів на день) живуть менше 2% населення України.

ООН вказує і на проблеми з гендерною рівністю в Україні. Так тільки 8% місць в парламенті займають жінки (в Норвегії – 36%). Серед міністерських позицій прекрасна стать зайняла 4%.

В той же час Україна входить до числа країн суцільної грамотності – рівень письменності серед дорослого населення (старше 15 років) складає 99,7%.

В 2006 році Україна займала в рейтингу 84-е місце, а отже спустилася на одну позицію.

https://focus.ua/

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top