П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада Фоторепортаж

На сесії міської ради

На сесії міської ради29-го вересня у міському Палаці культури відбулося чергове засідання шістдесят другої сесії міської ради п'ятого скликання. На момент початку роботи сесії у залі були присутні 34 народні обранці.
Розпочали засідання з того, що довключили до порядку денного декілька питань, зокрема, – про заступника міського голови з питань комунального господарства і перейшли до розгляду депутатських запитів. Леонід Керекеша черговий раз підняв питання про повальну вирубку дерев по місту, зокрема по вул. Бойка, де наприкінці минулого тижня через повалені величезні тополі було створено аварійно-небезпечну ситуацію. Йому пояснили, що роботи планові. Крім того – переважна більшість тих дерев були пустотілими і представляли чималу небезпеку для мешканців даного мікрорайону міста.
^ Реклама ^

Щодо запиту Зінаїди Климчук з приводу ремонту актової зали ЗОШ №3, секретар міськради запевнив, що питання перебуває на його особистому контролі і до ювілею навчального закладу (23-го жовтня) актова зала буде у належному стані.

Про облаштування ще однієї зупинки по вул. Миру доповідав начальник житлово-комунального господарства В.Семенов. За його словами, на все це потрібні чималі кошти, яких у бюджеті немає. Тому вирішили обмежитися знаками про зупинку за запитом, які мають бути встановлені з початку наступного року. Доки що існує домовленість між перевізниками, ДАІ та виконкомом про можливість зупинки маршрутних транспортних засобів на тому місці.

Наступний запит стосувався облаштування парку напроти церкви в районі Табурища. За словами начальника управління економіки Ірини Радченко, всі необхідні дозволи виконком надав, отже парк буде. Тепер робота за архітектурним бюро, яке має два місяці на підготовку проекту.

Цікаве питання було про встановлення меж міста Світловодська. Справа в тому, що мікрорайони Крилівського лісництва, Ревівка-2 та будинки керамічного заводу фактично розташовані на землях Павлівської сільської ради, але Павлівка відмовляється брати їх собі. Світловодськ – не може, Павлівка – не хоче. Не допомогли і чисельні звернення до Світловодської райдержадміністрації. Олександр Возний наголосив на тому, що не вирішивши це питання, ми створюємо привід для визнання виборів президента України по Світловодську недійсними. А до виборів залишилося не так вже й багато часу.

Вирішили звернутися до Кіровоградської ОДА, яка має змусити районну раду все ж таки прийняти цю землю.

У розділі заяв та повідомлень секретар міськради Віталій Юшко довів до відома депутатів що, на засіданні голів фракцій винесено протокольне рішення, в якому зазначено "…звернутися до секретаря міської ради з пропозицією накласти на начальника управління освіти Френкеля Геннадія Юрійовича дисциплінарне стягнення (звільнити)". Згідно із законодавством України, коли справа стосується депутата, відповідна рада повідомляється за 15 днів до застосування покарання.

Порядок денний почався із чергового уточнення міського бюджету та питання про необхідність отримання безвідсоткової казначейської позики. Мова йде про безвідсотковий державний кредит на 1 рік у сумі близько 1,5 млн. грн., який дозволить погасити кредиторську заборгованість по енергоносіям, зокрема, за опалення бюджетних організацій міста в минулому опалювальному сезоні. Обидва питання було підтримано одноголосно.

Наступним розглянули проект рішення про заступника міського голови з питань комунального господарства. В першу чергу відмінили рішення минулої сесії, яким на цю посаду було призначено Євгена Кармаліту. Євген Миколайович відмовився бути заступником, пояснюючи це незадовільним станом здоров'я. У проекті пропонували кандидатуру Сергія Івановича Єременка, який вже володів портфелем заступника з комунальних питань під час каденції В.Болобана. Враховуючи те, що цього разу ніхто не протестував, звернень не зачитував і дебатів не влаштовував, депутати відразу проголосували "за".

Далі депутати взяли до відома програму економічного і соціального розвитку міста за І півріччя, щоправда, з урахуванням побажань до підготовки документу у подальшому, адже на думку сесії він дещо не повний.

Також встановили ставку єдиного податку для виготовлення скловолокна та адвокатської діяльності у розмірі 200 грн. і розглянули блок питань врегулювання архітектурно-земельних відносин.

На цьому питання порядку денного було вичерпано і сесію оголошено закритою.

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради


Микола ШВЕРНЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top