Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

На засіданні виконавчого комітету

Минулого разу засідання виконавчого комітету відбулося не так, як завжди, у четвер, а днем раніше – в середу, 12 серпня. Розглядалося 15 питань, по більшості прийнято позитивні рішення.
^ Реклама ^

Змінився надавач послуг – змінився й тариф
Для мешканців будинку, що по вул. Калініна, 16, найближчим часом зміниться тариф, він стане дешевшим на 2 копійки: раніше був 1,28 за 1 кв. м, тепер – 1.26. Тепер будинок та прибудинкову територію обслуговуватиме ЖЕК №3.

Наполовину до зими ми вже підготувалися
Про стан підготовки житлово-комунального господарства міста до осінньо-зимового періоду 2009-2010 р.р. присутнім доповів Володимир Семенов, начальник УЖКГ. За словами Володимир Лаврентійовича, ці роботи розпочалися ще у травні і тривають чи не щодня. Сьогодні місто готове до холодів на 52% (минулого року о цій порі готовність складала 79%). Роботи гальмує відсутність обігових коштів та інші чинники. Скажімо, на капітальний ремонт житла кожен ЖЕК профінансований на 0%. Проте заклади освіти, медицини, тепломережа, згідно зі звітністю, підготовчі роботи вели і ведуть досить активно.

Пенсійний фонд пропонує суворо карати своїх боржників
Наступне питання, яке доповідав В. Семенов: пропозиція Пенсійного фонду розірвати контракт з керівником КП "Зелене господарство" (звісно, за борги до цього фонду). До обговорення питання долучилися майже всі члени виконкому: одні вважають, що розірвання контракту нічого не дасть (якщо грошей немає – керувати підприємством важко), інші вважають, що сидіти, склавши руки і чекати, поки місто замовить покіс трави чи якісь інші роботи, і не докладати жодних зусиль, аби заробити кошти самостійно – принаймні, нераціонально. Як і утримувати штат людей (всього – 4 особи), які останнім часом не забезпечені роботою у повному обсязі, а немає роботи – немає й грошей. "Деякі їхні обов'язки на себе може взяти ЖКГ та його підрозділи, до виконання деяких – можна залучати світловодців, склавши з ними відповідні угоди на виконання тих чи інших робіт, – сказав В. Юшко. – До цього питання ми рано чи пізно обов'язково ще повернемося".

В. Семенов нагадав присутнім, що сьогодні, в час підготовки до зими, підприємство потрібне, адже саме воно займається обслуговуванням будинків у сел. Лісозаводському. До того ж, сьогодні місто винне цьому підприємству певні кошти, і яки би не цей борг, хтозна, можливо б претензій у ПФ і не виникло. Але маємо те, що маємо…

За недоліки в роботі – штраф!
І останнє питання, яке доповідав Володимир Лаврентійович, – результати ревізії фінансово-господарської діяльності КП "Світловодський міський водоканал". Подібна перевірка працівниками КРУ проводилася на цьому підприємстві 2,5 роки тому. Звісно, недоліки є, за словами доповідача, вони не масштабні і не загрозливі, до того ж більшість з них були ліквідовані ще під час роботи перевіряючих. За це директора та бухгалтера підприємства покарали – наклали штраф. Члени виконкому взяли інформацію до відома.

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top