П’ятниця, 29 березня 2024
Спорт

Золотий дубль юних волейболістів

Напередодні травневих свят з подвійною перемогою в першості області з смт Олександрівка повернулися волейбольні команди юнаків і дівчат 1994 року народження і молодше ДЮСШ №1 управління освіти.
В першості області брали участь по сім юнацьких і дівочих команд. Перемігши всіх суперників з однаковим рахунком 2:0 у підгрупах, дівчата у фіналі були сильнішими за команду м. Олександрія – 2:1, а хлопці у боротьбі за «золото» не залишили шансів юнакам з обласного центру – 2:0. Є подвійне свято на нашій вулиці!


Необхідно зауважити, що і дівчата, і хлопці виявили справжні бійцівські якості, перемагаючи суперників, які були на 1-3 роки дорослішими, справляючись з досить упередженим суддівством і негативним настроєм численних вболівальників. Слід назвати переможців поіменно: вони заслуговують на це. Підопічні тренерів Ірини Горобець і Олени Депутат – Інна Бондаренко, Ксенія Падашуля, Надія Скидан, Олександра Депутат, Марія Руденко, Марія Волощук, Аліна Бугайова, Юлія Погоріла. Особливо приємно за тренера чемпіонів Ірину Тимофіївну Горобець – це її перший повноцінний успіх як головного тренера команди зі своїми першими вихованками. Вислів: «Виграє команда, програє тренер» в цьому випадку не спрацьовує – виграла команда, виграв і тренер.

Хлопці виступали в такому складі: Ніка Тавадзе, Роман Поспєлов, Владислав Авраменко, Кирило Гуржій, Володимир Вертій, Сергій Алдик, Владислав Литвинов, Ілля Єгоров, Микола Калашник. В цьому ж складі плюс ще Сергій Попов наші юнаки за три дні до першості області повернулися із Харкова з бронзовими медалями та чудовим кубком з міжнародного турніру на призи легенди світового волейболу, двократного олімпійського чемпіона Юрія Пояркова, де брали участь вісім команд. Світловодці обіграли і залишили позаду юних волейболістів зі спортивних ліцеїв-інтернатів великих команд «Локомотив» і «Юракадемія» (обидві – Харків) та чемпіона Росії «Белогорье» м. Бєлгород.

Як наслідок пропозиція президента: співробітництво зі Світловодською ДЮСШ №1 управління освіти. Треба зазначити, що безумовними лідерами команди юнаків є Ніка Тавадзе, Владислав Авраменко і Роман Поспєлов, але і решта гравців команди за цей рік дуже виросли як в ігровому плані, так і в морально-вольових якостях, ставши справжніми бійцями волейбольних майданчиків, а нагорода з рук легендарного Ю. Пояркова – пам’ять для хлопців на все життя.

«Золотий дубль» команд нашого міста, успіхи на міжнародному рівні юні волейболісти присвячують ювілею рідного Світловодська, який ми будемо відзначати незабаром. Попереду першості України для наших хлопців і дівчат з класичного і пляжного волейболу. Сезон триває, наполеглива праця також. Кращого засобу, щоб залучити до прекрасної гри нових маленьких (в майбутньому, можливо, великих) гравців, ніж ось такі перемоги, не може й бути.

Микола ПУШКАРЕНКО,
директор ДЮСШ №1.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top