Понеділок, 20 травня 2024

^ Реклама ^
Віталій Асауленко ТОП-новини Кримінал

Олександру Яременку обрано запобіжний захід Новина з фото

Олександру Яременку обрано запобіжний захід
Обвинувачення, наголошуючи на серйозності звинувачення, стверджує, що треба заарештувати, щоб не втік. Натомість захист спростовує таку небезпеку.
^ Реклама ^

27 листопада з 10:30 у Світловодському міськрайсуді тривало судове засідання по справі 40/2408/19, аби визначитись, який запобіжний захід обрати власникові СП ТОВ "Світловодськпобут" Олександру Яременку, якому інкримінується кілька статей КК України, зокрема, — заволодіння часткою майна "Світловодськпобуту", яке належало територіальній громаді міста в особі Світловодської міської ради…

З боку звинувачення, яке представляють два прокурори Володимир Рубан та Віталій Єднєв, а також слідчий Максим Стороженко, наводяться, зокрема, такі аргументи: підслідний зареєстрований у Кременчуці, а мешкає у Києві, має закордонний паспорт. Також стверджувалося, що і міський голова Валентин Козярчук, і гендиректор "Світловодсьпобуту" Сергій Московський, і державний реєстратор Оксана Желєкова, передаючи йому частку народного майна цього теплогенераційного підприємства, діяли в інтересах саме Яременка. А значить, враховуючи серйозність інкримінованих йому статей, за якими передбачається тривале позбавлення волі з конфіскацією майна, треба позбавити його свободи пересування на час слідства.

У свою чергу захисник Олександра Яременка Михайло Самойленко підкреслив: підозра була вручена йому 28 жовтня, а він досі нікуди не подівся — місяць майже минув. А те, що в Києві живе — так фірма його там зареєстрована. А те, що його підзахисного обвинувачення "малює" як ватажка, в інтересах якого діяли всі інші фігуранти, то існує рішення Світловодської міськради від 2016 року, яким вона сама вийшла зі складу засновників СП ТОВ "Світловодськпобут". І це рішення по сьогоднішній день не відмінене і ніким не оскаржувалося. Тож, на переконання адвоката позбавляти його підзахисного свободи пересування у вигляді домашнього арешту є недоцільним.

Суддя Юлія Макарова, заслухавши аргументи сторін у цих дебатах, о 14:00 видалилася до нарадчої кімнати задля прийняття рішення.

О 16:20 суддя-спікер Світловодського міськрайсуду Віталій Іващенко повідомив нашому виданню:

"Відносно громадянина Олександра Яременка судом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання".


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top