П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Відео Влада Освіта

Хто буде «Френкелем», поки Френкель хворіє? Новина з відео

Хто буде «Френкелем», поки Френкель хворіє?
Нічого страшного не станеться, якщо освітою у місті покерує тимчасово призначена мною людина, обґрунтовував своє рішення міський голова Валентин Козярчук. Тим більше, що він звертався до трьох директорів шкіл — не погодились… Але ж це не означає, що треба призначити людину з вулиці, заперечували йому…


Рішення мера призначити виконувати обов’язки начальника міського управління колишню директорку ПТУ №5 Світлану Осику — поки вже майже півроку хворіє нинішній керівник МУО Геннадій Френкель та нещодавно "злягла" його заступниця Ірина Добровольська — не на жарт збурило "сіячів розумного, доброго, вічного". І вони ("сіячі") з метою розібратися, що воно і до чого, звернулися за роз’ясненнями до облдержадміністрації та позасідали за таким собі "круглим столом" із депутатами міськради.

Щодо ОДА… Звідти надійшов лист за підписом її (ОДА) першого заступника Сергія Коваленка, у якому чітко сказано, що таке призначення законним не є. Бо, пояснюється у листі, у новопризначеної немає ані відповідної освіти, ані достатнього стажу відповідної роботи.

Що ж до "круглого столу"… То, як заявив опісля нього голова постійно-діючої депутатської комісії з соціо-гуманітарних питань Андрій Маліцький, цього понеділка (а "стіл" відбувся у п’ятницю, 11 листопада) ним буде скликане розширене засідання даної комісії аби дати об’єктивну оцінку з даного питання.

Тож, 14 листопада вона (комісія) зібралася. І вона дійсно була розширена за рахунок і градоначальника Козярчука, і його протеже Осики, і "білодомівських" юристів, і опонуючого їм головного освітянина Френкеля, і керівника тутешнього Держказначейства, і деяких інших міськдепів… Пояснюючи присутнім, чому саме Осика, Козярчук наголосив: Френкель тривало лікується, його заступниця Добровольська, теж, захворіла, ще один з керівників МУО Сергій Добролевський від мерської пропозиції очолити управління відмовився — як і ще трійко директорів шкіл, до яких він звертався. Але ж комусь треба очолювати це серйозне хазяйство, яким є МУО! То він, типу, у цій безвиході і запропонував очолити (тимчасово) це серйозне хазяйство пані Світлані. І вона не відмовила панові Валентинові…

Але ж це неправильно, заперечив пан Геннадій — це однаково, якби мене призначили тимчасово керувати… гінекологією у лікарні. Щось доводили своє і юристи, і міськдепи, і казначей. В ході дискусії, один з "комісарів", Олександр Молчанов, не витримавши, полишив засідання, кинувши на послідок: будете голосувати — я "утримався".

Хто буде «Френкелем», поки Френкель хворіє?

Врешті Комісія "народила" рішення: рекомендувати міському голові, поки МУО "обезголовлене" — тимчасового голову для нього підшукати саме з освітянських кадрів.

…Три з яких, за словами градоначальника, вже відмовились. Але ж резерв, включно з прибиральницями МУО, залишається. Так що — вибір є!



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top