Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Освіта

Управління освіти — розтривожений вулик Новина з фото

Управління освіти — розтривожений вулик
Наразі начальник управління освіти Геннадій Френкель продовжує лікування. А от нещодавно від тиску (подейкують, не лише артеріального) "злягла" і його заступниця Ірина Добровольська. Що, вірогідно, й підштовхнуло міського голову Валентина Козярчука "народити" Розпорядження призначити тимчасово керувати освітою колишнього директора ПТУ №5 Світлану Осику…
^ Реклама ^

11 листопада стінах МУО стурбовані цим фактом освітяни зібрались на такий собі "круглий стіл", на який запросили й депутатів міськради, а в першу чергу — голову профільної депутатської комісії з соціальних та гуманітарних питань Андрія Маліцького. Крім нього, з міськдепів поспілкуватися із "сіячами розумного, доброго, вічного" зголосилася його соратниця по фракції "Народний контроль" Оксана Гуцаленко, "партпенсіонер" Юрій Лукинський, "батьківщинець" Сергій Філоненко та "свободівець" Олександр Молчанов.

Причина ж проведення такого розширеного засідання тривіальна: збентежені таким рішенням градоначальника, освітяни хотіли з’ясувати, наскільки воно правочинне. Тим більше, що перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко, до якого вони звернулися раніше, у своєму листі-відповіді висловився недвозначно — таке рішення не є законним. Зокрема, ще тому, що у пані Світлани немає ані відповідної профільної освіти, ані необхідного стажу роботи. Крім цього з боку "сіячів" лунало занепокоєння, що на верхівку Управління з боку міської адміністрації відчувається тиск з метою надати Осиці право підпису як очільниці МУО, у тому числі, й фінансових документів. Хоча пан Геннадій, попри свій лікарняний, задля стабільної робити освітньої галузі, продовжує керувати своїм управлінням і у площині підписання документів — також.

…Підсумовуючи результати цього "круглого столу", Маліцький зазначив, що так — це право міського голови звільняти/призначати керівників структурних підрозділів міськвиконкому. Щоправда, якщо такі звільнення/призначення відбуваються у правовому полі — в чому пан Андрій, послухавши освітян, почав сумніватися. Тому, сказав він, вже з наступного понеділка ним буде ініційоване скликання своєї комісії — з запрошенням на її засідання усіх зацікавлених сторін — аби дати об’єктивну оцінку з даного питання.
Управління освіти — розтривожений вулик
Управління освіти — розтривожений вулик
Управління освіти — розтривожений вулик
Управління освіти — розтривожений вулик
Управління освіти — розтривожений вулик


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top