П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Кременчуцьке та Дніпродзержинське водосховища поповнилися мальком товстолоба Новина з фото

Кременчуцьке та Дніпродзержинське водосховища поповнилися мальком товстолоба
З 29 жовтня по 30 жовтня 2016 року "Кіровоградрибоохорона" разом з користувачами водних біоресурсів вселила малька товстолоба до Кременчуцького та Дніпродзержинського водосховищ.
^ Реклама ^

Захід вже став традиційним, бо проводиться вшосте, про користь його здогадується кожен, але ми вирішили розпитати заступника начальника Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області Тетяну Ціленко про подробиці цьогорічного зариблення.

— Тетяно Леонідівно, скажіть, будь-ласка, скільки малька товстолоба вдалося заселити у Кременчуцьке водосховище?

— 17 833 екземплярів середньою вагою 150 грамів або 2 675 кг.

— Хто заплатив за майже 3 тони малька?

— Малька придбали за власні кошти користувачі водних ресурсів — підприємці м. Світловодська і Світловодського району. "Кіровоградрибоохорона" була лише ініціатором і брала безпосередню участь у цьому важливому заході разом з екологічною інспекцією та представниками міської і районної влади.

— Звідки привезли малька? Чи приживеться він у нашому брудному водосховищі?

— Цьогорічний зарибок був вирощений в с. Аджамка Кіровоградського району в рибному господарстві ПАТ "Кіровоградрибгосп". Мальок приживеться, безумовно і наше брудне, як ви сказали, водосховище буде очищати, коли підросте. Бо ця риба є рослиноїдною, її називають природним меліорантом, а збільшення її кількості у водоймі сприятиме поліпшенню санітарного стану водосховища.

— Дніпродзержинське водосховище теж цікавить наших рибалок, адже воно поряд зі Світловодським районом. Що там відбувалося?

— У Дніпродзержинське водосховище в районі Деріївки Онуфріївського району місцеві підприємці — користувачі водних ресурсів випустили 30 тисяч екземплярів малька товстолоба або 4,5 тони.

— Ви задоволені результатом заходів?

— Надзвичайно. Якщо раніше гроші, вкладені в мальок, поверталися підприємцям наступного року у вигляді зменшення податків, то на сьогодні у Верховній раді лежить законопроект, який відміняє ці пільги. Тож наші підприємці не компенсують свої витрати наступного року, скоріше за все. Я вважаю, що вони, знаючи про ці обставини, продемонстрували справжній патріотизм, вкладаючи гроші у відтворення водних біоресурсів, на благо народу.

— Дякую Вам за цікаву інформацію.

Розмову вела Тетяна Дроздова



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top