Субота, 20 квітня 2024
Влада

Найдовше на виконкомі розмірковували, чи торкався Френкель трьох мільйонів гривень Новина з фото

Найдовше на виконкомі розмірковували, чи торкався Френкель трьох мільйонів гривень
Зате дерева мер "зносив" зі швидкістю блискавки.


Розпочалося останнього вересневого дня чергове засідання світловодського виконавчого комітету із сумних ноток — начальник Служби у справах дітей Олена Потаніна клопотала про діток-сиріт: на дівчинку — отримувала від урядників дозвіл на направлення до Дитячого будинку у Кропивницькому, а двом братикам 2006 і 2012 років народження, які лишились батьків, — присвоєння статусу "діти-сироти".

Далі начальник фінансового управління Наталя Яременко доповіла, як її управління готується до прийняття міського бюджету на 2017 рік. Взагалі-то, підкреслила вона, про якусь конкретику говорити ще зарано — допоки Верховна Рада не затвердить держбюджет. Разом з тим вже відома орієнтовна базова дотація бюджетним установам міста — 12 мільйонів гривень (цього року вона склала 9 мільйонів). Також, визнала пані Наталя, грядущий фінансовий рік стане для міського бюджету більш напружений: на нього, на відміну від попередніх років, лягає зобов’язання сплачувати за струм, опалення і воду, що споживатимуть бюджетні організації — з 2017 року держбюджет дотуватиме лиш зарплати бюджетникам.

На клопотання представника управління соцзахисту Ірини Дронової виконкомівці погодились виділити з міського бюджету 1900 гривень, вкрай необхідних на лікування одному світловодцеві.

Начальник загального відділу Олександр Возний коротко розповів про нещодавні Установчі збори на яких було обрано членів Громадської ради при міськвиконкомі. Тож 15 нових людей, — представників різних громадських об’єднань, — будуть протягом двох років, консультувати і радити владі, як і що робити аби громаді ставало все краще, або, принаймні, не ставало гірше. А це: Ксенія Бондаренко, Наталія Бут, Андрій Зінченко, Іван Гуртовий, Оксана Гуцол, Алла Завгородня, Михайло Касьянов, Валентина Ковшар, Тетяна Козярчук, Валентина Кучер, Сергій Михайленко, Олександр Юрченко, Ігор Немазаний, Дмитро Рябенко, Світлана Шумська… Секретар міськради Юрій Сапянов мимохідь зауважив, що на останній сесії міськради 27 вересня депутат Анатолій Кучугурний критично висловився і про перебіг цих Установчих зборів, і про саму процедуру обрання названих членів. Може, спочатку вивчимо це питання, запропонував спікер. На що Возний відповів, що перед засіданням він звернувся до Апарату ради — поцікавитись, чи оформив Кучугурний свій протест як депутатський запит. Там йому відповіли, що такого запиту у них не зареєстровано. А "нема тіла — нема діла". І урядники, з чистою совістю, затвердили цих 15 членів і членкинь.

Потішило пана Валентина клопотання головного міського архітектора Сергія Батяшова щодо містян, які прагнуть отримати дозволи і на перепланування своїх квартир, і на розширення своїх балконів, і встановлення балконів консольного типу… Такі прагнення, сказав він, є добрим знаком — люди не "згортаються", продаючи квартири, а навпаки — розбудовуються, пов’язуючи своє життя-буття зі Світловодськом.

Далі, з подання в. о. начальника УЖКГ Віктора Боровського, урядники погодились на знесення сили-силенної дерев (загалом, 70). Причому, Козярчук так швидко пропонував голосувати по кожній позиції, що стривожився виконкомівець Микола Олійник… Стривайте, мовив він, ми все зносимо та зносимо. А коли саджати будемо? Весною, відрубав мер, додавши, що в місті повно старих сухостійних дерев, які аж ніяк не прикрашають Світловодськ. А от з весни, наголосив градоначальник, у Світловодську має розпочатися зворотній процес. Почнеться він із вулиці Бойка — від спорткомплексу і до Приморської: тротуари будуть покриті плиткою, покладені будуть нові гарні бордюри, а обабіч — посаджені нові декоративні дерева (вірогідно, хвойних порід). І все буде — супер!

Опісля, з подання "білодомівського" юриста, урядники зголосились на виділення 1212 гривень з міського бюджету для сплати судового збору — судяться громадяни з владою, на переконання яких відповідні відділи виконкому щось "темнять" у земельних питаннях — їхні позови формулюються переважно, як "Бездіяльність міської ради щодо не затверджень проектів землеустрою".

Олена Балюк, перша заступниця міського голови винесла на розгляд питання про списання з балансу КП "Житлосервіс-2012" чотирьох багатоквартирних будинків, які віднедавна стали ОСББ.

…Якщо оці питання виконкомівці узгоджували трохи більше 30 хвилин, то майже 40 хвилин опісля них вони дискутували "Про усунення виявлених порушень у сфері діяльності управління освіти". Основний доповідач з цього питання, заступник мера з гуманітарних питань Ірина Щербина оприлюднила результати перевірки Державною фінансовою інспекцією фінансово-господарчої діяльності МУО протягом 2015-16 років, яка виявила порушень у цій самій діяльності на 3,3 мільйона гривень. Закінчила ж пані Ірина свою викривальну доповідь рекомендацією міському голові звільнити начальника МУО Геннадія Френкеля з займаної посади… Було помітно, що Козярчука потішила доповідь своєї заступниці. Та тут деякі виконкомівці, зокрема, Сергій Якименко, засумнівалися у "гріхопадінні" головного освітянина: оці 3,3 мільйона виставлені СП ТОВ "Світловодськпобут" як кошти, не сплачені йому за опалення закладів МУО — Френкель попросту не підписав акти від теплопостачальників, бо ж, вірогідно, не надійшла на цю сплату субвенція із держбюджету.

Тож, по даному питанню, яких-небудь рішень урядники не голосували, просто, почуту від Щербини інформацію взяли до відома.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top