П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Рада голів ОСББ та ЖБК зауважила олександрійським ліфтовикам про подвійність підходів Новина з фото

Рада голів ОСББ та ЖБК зауважила олександрійським ліфтовикам про подвійність підходів
Вже понад місяця, як у Світловодську постала ще одна громадська організація — Рада голів Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та Житлово-будівельних комітетів (ЖБК), яка об’єднала 15 голів цих самих ОСББ та ЖБК, що зареєстровані у місті. Її можна назвати продуктом ініціативи мас на наміри влади таки здійснити комунальну реформу — щоби і в Україні було з цим ділом не гірше, аніж у Європі.
^ Реклама ^

За словами голови цієї ГО Тетяни Ковальчук-Москаленко, її поява (ГО Ради голів ОСББ і ЖБК) продиктована самим часом: ОСББ (та й ЖБК) стає все більше. А от спільного координуючого органу, який би виражав інтереси цих об’єднань у взаємодії із властями, комунальними службами тощо та, принаймні, консультаційно допомагав іншим мешканцям, що прагнуть також стати ОСББ (або ЖБК), до цього часу не було. Тепер є! І кілька робочих засідань, проведених протягом останнього місяця, свідчать про те, що це громадське новоутворення здатне приносити корись громаді.

От і у п’ятницю, 2 вересня, у Депутатській кімнаті "білого дому" відбулося чергове засідання-зустріч цієї організації із запрошеним на нього директором ПП "Олександрія-Ліфт" Анатолієм Тримбачем. Причина тривіальна: олександрійські ліфтовики міркують плату за обслуговування своїх підйомників вивести із тарифу для комунальних підприємств з обслуговування житлового фонду (по-старинці ЖЕКи), а от для будинків, об’єднаних в ОСББ та ЖБК подібне не передбачається. Ліфтовики пояснюють таку "сегрегацію" тим, що у разі заборгованості за ліфтове обслуговування окремого мешканця, якого обслуговує ЖЕК, судитися з цим ЖЕКом — марна справа, відтак "Олександрія-Ліфт" тут прагне укладати окремі угоди. А от із ОСББешними та ЖБКівськими мешканцями з такими угодами не поспішає, розраховуючи на те, що у разі заборгованості якогось окремого цих об’єднань, надійніше судитись з усім об’єднанням, яке у такому випадку вимушене борг цього окремого недобросовісного громадянина "розкидати" на всіх. Тож, в ОСББ та ЖБК міста такий підхід "Олександрія-Ліфт" вважають дискримінаційним по відношенню до них.

…Вислухавши світловодських ОСББешників та ЖБКівців і, заручившись їхньою твердою гарантією — не допускати перевищення заборгованості сплати за користування ліфтами більшої за двомісячний термін, головний олександрійський ліфтовик Тримбач, знайшов їхні аргументи цілком слушними. І пообіцяв розглянути всі можливі шляхи виправлення диспропорції поміж ЖЕКівцями — з одного боку і ОСББешниками та ЖБКівцями — з іншого.
Анатолій Тримбач
Рада голів ОСББ та ЖБК зауважила олександрійським ліфтовикам про подвійність підходів
Рада голів ОСББ та ЖБК зауважила олександрійським ліфтовикам про подвійність підходів


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top