Субота, 20 квітня 2024
Віталій Асауленко ТОП-новини

І знову воза поставили поперед коняки? (ДОПОВНЕНО) Новина з фото

І знову воза поставили поперед коняки? (ДОПОВНЕНО)
Останніх пару днів на відтинку центральної вулиці біля магазинів "Українські ковбаси" і "Абсолют" торгівля "з колін" відсутня. І знову воза поставили поперед коняки?


Чому поперед? Та тому, що так, як сталося із стихійною торгівлею на Героїв України,106 – біля "Українських ковбас " не сталося. У першому випадку, як відомо, владою було запропоновано торгівцям альтернативу – перебиратися із своїм крамом на сусідній ринок "Світанок", а от у другому… Від початку поточного року влада запевняла: поки не буде зроблено, як на "Світанку" (альтернативні, але окультурені місця торгівлі) – людей не ганятимуть. І що? А нічого – взяли й прогнали.

…І поки бабці сидять із своєю петрушкою та топінамбурами у закутку під краплинами з під кондиціонеру "каскадівської" аптеки, відбувається малозрозуміла (навіть для організаторів – влади) чехарда: мешканці Героїв України,12 (там, де "Українські ковбаси") майже штурмують "білий дім", протестуючи проти, начебто, планів влади порубати берізки у торці їхнього будинку – щоб облаштувати там місця для (вже не стихійної) торгівлі. Як тут бути? Власне кажучи, це нехай вирішує мер і його команда – на то вони й влада. І їх ніхто силоміць на аркані до "білого дому" владарювати не тяг. Зараз – про інше…

У наше розпорядження потрапив виконкомівський документ від 4 липня 2013 року за підписом тодішнього міського голови Юрія Котенка. Якщо коротко, він містить таке собі "соломонове рішення": якщо наразі здолати стихійну торгівлю у Світловодську (перелік додається) найближчим часом не вдається, то зобов’язати КП "Комбінат комунальних послуг" збирати плату зі "стихійників" у десятикратному розмірі від вартості, що збирає ККП у місцях нестихійної торгівлі (наприклад, на "Світанку"). А отримані кошти, цитуємо: спрямовувати на реконструкцію дільниці по обслуговуванню торгівлі СМКП "Комбінат комунальних послуг", тобто – на окультурення, розширення, модернізацію, осучаснення, причепурення і таке інше, і тому подібне місць стихійної торгівлі. І те, що це стосується не лише "Світанку", видно з додатку до рішення виконкому.

І знову воза поставили поперед коняки? (ДОПОВНЕНО) І знову воза поставили поперед коняки? (ДОПОВНЕНО)


І цей десятикратний розмір збирався регулярно – за нашими даними, щонайменше, 500 гривень щодня. Аж поки нова влада на чолі з Валентином Козярчуком не поклала цьому край – десь у грудні 2015 року вона безкомпромісно, на відміну від котенківської (компромісної) влади, вирішила:

стихійну торгівлю біля "Світанку" ліквідувати однозначно!


А раз так – нічого загравати зі "стихійниками" збиранням з них отої (десятикратної) такси... Щодо цього можна зауважити: безкомпромісність – це добре, але, якщо справа стосується ворога, а не бабусь з кошолками городини-товару, як додаток до своїх мізерних пенсій. Та, не про це зараз.

… Від липня 13-го до грудня 15-го, грубо кажучи, по 500 гривень щодня, також, грубо підраховуючи – виходить півмільйона гривень! Та за ці гроші можна було би вже давно до європейського рівня окультурити оті сім точок і забути про саме поняття стихійної торгівлі. Якби, звісно, зібрані кошти витрачалися за призначенням. Але, хтозна, можливо, ККП ці кошти закомулював на своїх рахунках і на всіх нас (і у першу чергу, на "стихійників") чекає приємний сюрприз у вигляді цього самого окультурення їхньої "колінної" торгівлі.

…А так, он осінь наближається. А з нею – дачники та городники у прагненні реалізувати надлишки своїх врожаїв. Тож, куди їм тепер? Вже чутно заклики розміщуватись на площі перед "білим домом" – поряд із кількасоттисячними (у баксах) лімузинами і позашляховиками наших можновладців.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top