Вівторок, 23 квітня 2024
ТОП-новини Відео Події

Парки (чи хащі) Світловодська Новина з фото Новина з відео

Парки (чи хащі) Світловодська
Скоро весняно зазеленіє. Та чи всюди в місті зелене розмаїття радуватиме око містян та гостей містян?


Влітку минулого року містом поширилась радісна новина — у Табурищі, неподалік від церкви Архістратиґа Михаїла ось-ось, за ініціативою та за особистого фінансування підприємця і тодішнього депутата міськради Костянтина Каспрова, виникне затишна та квітуча рідкісними (а відтак, недешевими) деревами зона відпочинку. Того року, також у прагненні створити для міста "парково-відпочивальну" приємність, від Каспрова не відставала і тодішня голова громадської організації "Майбутнє без меж" Анна Нестеренко — за ініціативи цієї ГО на тодішньому Бульварі Карла Маркса було проведено таку собі молодіжну толоку, на якій (і не обов’язково молоді) люди вчинили "генеральне" прибирання території і навіть іменну липову алею висадили. І ось рік сплинув…

Каспровську зону відпочинку ось-ось до-розтягнуть та доруйнують. Бульвар, як був, так і залишається брудними нетрями із, здається, вічними там генделями до яких ще й додалися засохлі іменні саджанці. Єдине, що там зазнало змін, так це назва — він став Бульваром Молодіжним (напевне минулорічна толока і запевняння пані Анни надихнули Топонімічну комісію саме так "обізвати" ту місцину).

А от за оті хащі на в’їзді у місто з боку Власівки (здається, парк ім. Новікова вони наразі звуться) й казати не варто. А колись там — за виконання обов’язків міського голови нинішнім головним освітянином Геннадієм Френкелем та за ініціативи тодішнього міськдепа, а нині підприємця та президента МВ УСПП Михайла Бур’янського — планувалось збудувати грандіозний аква-парк зі спортмайданчикам, тенісними кортами і, звісно, з басейнами та іншими водними атракціонами. І що ж далі?..

Звернувшись за коментарями до вже обласного депутата Каспрова, ми очікували почути щось на кшталт: раз люди не цінять чужу працю для їхнього ж блага – то пішли вони… Ані-ні — пан Костянтин запевнив, що таки доведе розпочате до кінця. От тільки вандали ентузіазму йому не додають. А ще — мляве реагування правоохоронних органів: кілька разів пильні тубільці сигналізували поліцію, що новобудову, мовляв, крушать. А копи або не їдуть, або приїздять "на свинячий голос". А от, якби щоб хоч одного вандала затримали та притягли до відповідальності — така незворотність покарання стримала б і інших лиходіїв, переконаний благодійник.

"Ну, що, — спитали ми у пані Анни, яка за рік з громадської активістки "виросла" до заступниці мера з питань ЖКГ, — будете наповнювати реальним (обіцяним) змістом молодіжну назву бульвару? — Аякже ж! — відповіла вона. — От з квітня й розпочнемо".


За її словами, "Комбінат комунальних послуг" здійснить розчищення території та кронування тамтешніх тополь. Започатковуючи алею, знову буде висаджено саджанці липи — головна комунальниця сподівається, що їх не спіткає доля всохлих попередників. Є вже у наявності вуличні ліхтарі та лавочки, які там з’являться щойно буде окультурена бульварна місцина. Для ще більшого її окультурення знадобиться ще з сотня квадратних метрів тротуарної плитки. Щодо неї (плитки), пані Анна, аби не наврочити, майже по секрету повідомила: є спонсор, готовий пожертвувати 40-50 тисяч гривень.

Стосовно тамтешніх "наливайок", то тут їй би хотілося бачити більш тісну взаємодію правоохоронців і депутатської комісії з земельних питань. А от стосовно "джунглів" парку Новікова, то, каже пані Анна, хотіли було народне прибирання там влаштувати, одначе, площа парку та ступінь його захаращеності потребують аж надто багато ресурсів. А ще там безліч наркоманських шприців. Від того боязко (щоб хтось випадково не наколовся) людей туди залучати, підсумувала Нестеренко, згадавши вже згадуваного Бур’янського — мов, може він щось додасть.

…Що тут можна сказати, відповів пан Михайло, у якого ми також поцікавились окресленим питанням, — якби тоді (2008-2009 роки) не було би, здебільше, надуманих перешкод — на тому місці вже давно би функціонував аква-парк, популяризуючи Світловодськ далеко-далеко за його межами і приносячи солідні кошти до його бюджету, не говорячи вже про оздоровлення та відпочинок самих світловодців. Під цими перешкодами він вважає протести тодішнього міжрайпрокурора Любові Петренко, пов’язані з близькістю майбутнього аква-парку до рекреаційної зони, якою вважається набережна нашого водосховища — згідно законодавства, розташування різних споруд та інших об’єктів на відстані меншій, ста метрів від рекреаційних зон, заборонено. В цьому зв’язку, каже Бур’янський, київська "Корпорація "Столиця", яка входить до першої трійки інвестиційно-будівельних компаній України і яка була готова вкласти у спорудження аква-парку кілька десятків мільйонів гривень, догоджаючи прокурорчині, тричі проект коригувала. Коли не допомогло — у десятках судів судилася. Аж поки (краще з розумним загубити, ніж з дурнем знайти) не плюнула на це діло. Та час мінливий і за взаємного бажання можна було б знов повернутися до аква-парківського питання, припустився обережного оптимізму пан Михайло.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top