Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Місцеві вибори 2015 Політика

Геннадій Френкель: «Я не хочу бути гвинтиком у політичних іграх» Новина з фото

Геннадій Френкель: «Я не хочу бути гвинтиком у політичних іграх»
Геннадій Юрійович Френкель — кандидат на посаду міського голови, самовисуванець. Сьогодні ми продовжуємо розмову з кандидатом, маючи намір отримати відповіді на не зовсім зручні запитання.
^ Реклама ^

— Геннадію Юрійовичу, невже жодна з 13 партій, які беруть участь у місцевих виборах, не запропонувала вам свою підтримку? Чому ви — самовисуванець?

— Ну не так вже я обділений увагою світловодського політикуму, як декому здається! Пропозиції щодо висунення мене кандидатом на посаду міського голови надходили від кількох партій. Але я розмірковував так: похід від партії в депутати — реальна законодавча умова, а в мери можна і самому вирушити, бо я не хочу бути гвинтиком у політичних іграх. Більше того, спиратися на будь-яку партію міському голові було б неправильно. Бо тоді ж доведеться, насамперед, виконувати волю партії, а не громади міста. Ми ж це вже проходили і на моєму особистому прикладі, і на прикладі нинішнього міського голови. Для чого ж наступати на ті самі граблі?

— Добре вас розумію. Але ж міські партійні осередки — це, як правило, великі групи людей, десятки готових агітаторів під час виборчих кампаній, які просто зобов’язані підтримувати свого кандидата на посаду міського голови…

— Гадаєте, що мене нікому підтримати? У мене чимало друзів у Світловодську, які запропонували мені свою допомогу. Можливо, це не дуже скромно звучить, але я користуюся повагою багатьох ділових людей, які запрошують мене на зустрічі в свої трудові колективи, поповнюють мій виборчий фонд. Моя довірена особа — Віктор Михайлович Король — найуспішніший підприємець нашого міста, який зміг побудувати з нуля і розвинути три заводи, наразі планує будувати четвертий на 1 тисячу робочих місць. Щойно я відкрив громадську приймальню і прості мешканці міста її відвідують не стільки з проханнями, скільки з пропозиціями щодо покращення життєдіяльності нашого міста. Щиро дякую всім!

— Однак, навіть потужна підтримка багатьох людей не є гарантією перемоги, погодьтеся. 11 кандидатів на місце — великий, просто небачений конкурс у Світловодську! Як плануєте змагатися і перемагати?

— Вірю в здоровий глузд політично незаангажованих людей. Можна "перезавантажити" владу, посадити в крісло міського голови молоду людину… І що вона там буде робити? Правильна відповідь — вчитися управляти громадою міста, так років 2, якщо поталанить з вчителями. А там уже і нові вибори… Я виступаю за молодь у владі, але на ключовий пост повинна прийти досвідчена, розумна, енергійна людина, яка знає, як працювати з першого дня.

— Ви себе маєте на увазі?

— Так, себе. Насправді, якщо виборці віддадуть перевагу саме мені, я зможу реалізувати всі конструктивні ідеї моїх конкурентів, які будуть висловлюватися під час виборчих перегонів, з допомогою авторів цих ідей. Я з повагою ставлюся до інших десяти кандидатів на посаду міського голови. Напевне, їм небайдужа доля Світловодська і вони прагнуть направити свій великий досвід, свої глибокі знання на користь громаді.

— Що ви будете робити, насамперед, у разі перемоги?

— Три речі. Перше — зміню структуру виконавчої влади, залучу максимально можливу кількість молоді до роботи на конкурсній основі. Друге — проведу повну інвентаризацію комунального господарства, бо кожна реорганізація ЖКГ розпочиналася зверху, а треба знизу проаналізувати стан "здоров’я" кожного будинку і вже потім визначатися, що робити. Третє — предметно займуся економікою, порадившись з успішними бізнесменами міста. Решта планів і проектів плавно витікають з цих трьох пунктів.

— Дякую за цікаву розмову.


^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top