Середа, 08 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Депутати Світловодської міської ради вимагають зниження тарифів на комунальні послуги

За ініціативи фракції "Батьківщина" 71 сесія міської ради 23 червня 2015 року схвалила звернення депутатів до Президента України, Верховної ради та Кабінету міністрів про зниження тарифів на енергоносії та комунальні послуги.
^ Реклама ^

У рішенні, зокрема, написано:

"…враховуючи загострення соціально-політичної ситуації в Україні, зниження рівня життя людей в умовах економічної кризи, девальвації національної валюти та зубожіння населення, міська рада вирішила схвалити звернення депутатів Світловодської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Рішення надіслати Президенту України Петру Порошенку, голові Верховної Ради України Володимиру Гройсману та Прем‘єр-міністру України Арсенію Яценюку."


Також депутати вирішили створити тимчасову депутатську комісію по перевірці обґрунтування встановлених тарифів та норм споживання на комунальні послуги: водопостачання, водовідведення та теплопостачання. До складу комісії включили: Безрукаву Л. В. - голова комісії; Дем'янюка В. М, Сопільняка М. І. , Стогнія Ю. С. та Гончаренко Т. І. – у якості членів комісії.

Подаємо повний текст звернення.

Президент України
Верховна Рада України
Кабінет Міністрів України


Про розгляд питання щодо зниження тарифів

Звертаємося до Вас, як до верхівки законодавчої та виконавчої влади в Україні, завдання якої полягає у прийнятті законодавчих актів, що в першу чергу повинні бути направлені на відстоювання інтересів, прав та свобод громадян України.

З 01 квітня 2015 підвищилися тарифи на газ та електроенергію для населення, що в свою чергу вплинуло на ріст собівартості послуг з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Крім того, відповідно на сьогоднішній день, стрімко зростає вартість послуг з утримання житла. Зазначені факти викликали масові невдоволення мешканців м. Світловодська, гостре відчуття соціальної несправедливості у нашому суспільстві та є чинниками, що можуть спричинити соціальний зрив серед населення. Як наслідок, до Світловодської міської ради щодня надходять звернення від світловодців зі скаргами на низький рівень життя, не проведення індексації заробітних плат і пенсій та при цьому постійно зростаючі ціни на товари і послуги, в т.ч. і комунальні.

Враховуючи вищесказане, просимо припинити підвищення тарифів до стабілізації економіки та збільшення платоспроможності населення, адже таке підвищення тарифів на сьогодні значну кількість світловодців із статусу малозабезпечених фактично ставить за межу виживання.

Тож, просимо Вас для нормалізації тарифної політики і запобігання соціальних вибухів, збереження миру та толерантності серед населення вжити наступних заходів:
  • погодитись з офіційними висновками Робочої групи Верховної Ради з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на енергоносії та комунальні послуги;
  • скасувати постанови НКРЕКП №220 та №583, якими запроваджуються необгрунтовані нові тарифи на електроенергію та газ для населення України;
  • встановити мораторій на підвищення тарифів на газ та електроенергію до підвищення рівня життя громадян до європейських стандартів;
  • провести індексацію зарплат і пенсій на рівень інфляції.


Надіємось на порозуміння.

З повагою,
Міський голова Ю. Котенко


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top