Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

Пожежу на вулиці Приморській у Світловодську ліквідували, 80-річну жінку врятували бійці ДПРЧ-17 Новина з фото

Пожежу на вулиці Приморській у Світловодську ліквідували, 80-річну жінку врятували бійці ДПРЧ-17

У понеділок, 19 січня 2015 року о 12:27 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №17 (ДПРЧ-17) зателефонував місцевий житель і повідомив про те, що у будинку №28 по вулиці Приморській на сходовому майданчику останнього, четвертого поверху відчувається їдкий запах диму, який просочився через вхідні двері сусідської квартири.
^ Реклама ^

На місце події прибув черговий караул. Оцінивши обстановку, відразу сформували ланку ГДЗС (газодимозахисної служби), та у складі двох бійців і начальника караулу увійшли до задимленого приміщення. Видимість була нульовою, та чи є там постраждалі ніхто не знав.

Після огляду приміщення кухні (вона була перша на шляху) направилися до кімнати і вже на підлозі у передпокої знайшли жінку, яка, накривши обличчя подушкою, лежала і не подавала ознак життя. Начальник караулу, капітан служби цивільного захисту Михайло Любецький та командир відділення, прапорщик служби цивільного захисту Дмитро Волинський винесли постраждалу на сходовий майданчик. Стан її викликав занепокоєння, а бригади "швидкої допомоги" ще не було на місці, саме тому Михайло Любецький, не вагаючись, почав проводити реанімаційні заходи: непрямий масаж серця та штучне дихання.

Пожежу на вулиці Приморській у Світловодську ліквідували, 80-річну жінку врятували бійці ДПРЧ-17

Медики екстреної медичної допомоги, які прибули на місце події, стан потерпілої жінки, 1934 року народження, оцінили як тяжкий та госпіталізували до реанімаційного відділення Світловодської ЦРЛ з діагнозом отруєння продуктами горіння.

Пожежу на вулиці Приморській у Світловодську ліквідували, 80-річну жінку врятували бійці ДПРЧ-17

Щодо осередку пожежі, то він виявився аж у дальній кімнаті. Гасіння пожежі ускладнювалося великою задимленістю та дуже високою температурою. До слова: всі предмети із пластику у квартирі були розплавлені. Але, завдяки умілим та професійним діям рятувальників, пожежу було ліквідовано.

Орієнтовною причиною займання фахівці називають коротке замкнення електропроводки.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top