Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Для профільної комісії обласної ради резолюція громадських слухань у Світловодську — мильна бульбашка?

17 жовтня в міському Палаці культури відбулись громадські слухання на тему: "Організаційно-правові аспекти створення обласного ОКВП "Дніпро-Кіровоград", його тарифної політики та результатів діяльності за 2 роки". Резолюцію громадських слухань було направлено до Кіровоградської обласної ради. Постійна комісія Кіровоградської обласної ради з питань реформування житлово-комунального господарства, архітектури, будівництва, містобудування 28 листопада 2014 року розглянула питання "Про резолюцію громадських слухань, що відбулися у м. Світловодську стосовно роботи ОКВП "Дніпро-Кіровоград" і прийняла рішення за №334. Далі подаємо повний текст рішення.
^ Реклама ^

На виконання вимог резолюції громадських слухань, що відбулися у м. Світловодську стосовно роботи ОКВП "Дніпро-Кіровоград", заслухавши та обговоривши інформацію Ілика Романа Ігоровича - генерального директора ОКВП "Дніпро-Кіровоград", Яременка Сергія Олександровича — депутата обласної ради, голови Наглядової ради ОКВП "Дніпро-Кіровоград", постійна комісія встановила, що підприємство регулярно звітує перед обласною радою про свою діяльність, як це передбачено Статутом підприємства та нормативними актами обласної ради. Зокрема, щокварталу на офіційному сайті обласної ради оприлюднюються інформація про фінансово-господарську діяльність комунальних підприємств. Майже на кожній сесії обласної ради розглядаються питання, повязані з роботою ОКВП "Дніпро-Кіровоград", в газеті Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації "Народне слово" періодично висвітлюється діяльність та проблемні питання роботи підприємства.

Відповідно до статті 78 Господарського кодексу України, рішення Кіровоградської обласної ради від 29 вересня 2006 року № 61 "Про управління обєктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області" створення окремих наглядових органів комунальних підприємств не передбачено. Передбачені Статутом ОКВП "Дніпро-Кіровоград" функції Наглядової ради підприємства підміняють функції Кіровоградської обласної ради, як засновника комунального підприємства, в частині контролю за діяльністю підприємства, як це визначено рішенням обласної ради від 29 вересня 2006 року №61.

На даний час водопостачання міста Світловодськ здійснюється з двох водозаборів на Кременчуцькому водосховищі. Водопровідні насосні станції фактично працюють із значним недовантаженням, що приводить до нераціонального використання електроенергії та реагентів для очистки води. Оскільки експлуатація двох водопровідних очисних споруд (ВОС) на сьогоднішній день є нераціональною і неефективною, найбільш доцільним рішенням буде консервація ВОС та переведення її у "гарячий" резерв.

Консервація ВОС дасть можливість зменшити затрати на електроенергію, реагенти для очистки, заробітну плату. При цьому зростуть витрати на ДВС ОКВП "Дніпро-Кіровоград". В результаті впровадження заходу очікується економія 1832,1 тис. грн. на рік. Враховуючи зазначене, ПОСТІЙНА КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

1. Інформацію взяти до відома.

2. Рекомендувати ОКВП "Дніпро-Кіровоград":

розробити та подати в установленому порядку зміни до Статуту ОКВП "Дніпро-Кіровоград", згідно з якими виключити Наглядову раду з органів управління комунального підприємства, при цьому визначити, що не менше як раз на рік генеральний директор ОКВП "Дніпро-Кіровоград" звітує про діяльність підприємства на засіданнях профільних постійних комісій обласної ради з інформуванням громадськості про результати роботи підприємства, шляхом розміщення на офіційних веб-сайтах Кіровоградської обласної ради та ОКВП "Дніпро-Кіровоград";

з метою зменшення витрат по утриманню та збереженню основних фондів, довгострокового зберігання основних фондів із можливість подальшого відновлення їх функціонування, провести необхідний комплекс робіт та заходів по виведенню з виробничого процесу та проведення консервації водоочисних споруд та насосних станцій 1-2 підйому, які знаходяться за адресою м. Світловодськ, вул. Обсерваторна, 3.

3. Вимоги громадських слухань, що відбулися у м. Світловодську стосовно роботи ОКВП "Дніпро-Кіровоград" щодо:

проведення незалежного аудиту ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Кіровоградською фірмою "Дункан-аудит" визнати такими, що суперечать вимогам статей 3, 17 Закону України "Про аудиторську діяльність", статті 6 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції";

внесення змін до Статуту ОКВП "Дніпро-Кіровоград" стосовно обовязкового затвердження Кіровоградською обласною радою організаційної структури підприємства, чисельності, штатного розкладу та умов оплати праці працівників підприємства визнати такими, що суперечать статті 6 Господарського кодексу України.

В.Вінницький,
голова постійної комісії

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top