Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Надзвичайні пригоди

І знову про хімічну зброю: уже копають? Новина з фото

І знову про хімічну зброю: уже копають?
Ховаються, значить, щось не чисто.
Хлопці, тікайте звідти зовсім, поки не отруїлись

5 червня в матеріалі "Хімічна зброя у Світловодську чекає свого часу" ми повідомляли про стан справ на сховищі для токсичних відходів, що належали Заводу чистих металів. А 3 липня, близько 7-ї вечора мені зателефонував голова райдержадміністрації Руслан Степура і запропонував поїхати з його заступником Сергієм Орленком до бункерів з токсичними відходами.
^ Реклама ^

— Надійшла інформація, — сказав Руслан Станіславович, — що там знову проводяться якісь роботи. Але сесія Світловодської районної ради, беручи до уваги, що ці відходи дуже небезпечні як для природи, так і для людини, заборонила всі види робіт на цьому об’єкті. То ж ви з Сергієм Леонідовичем розберіться, що там робиться. Якщо щось надзвичайне, то я вимушений буду вживати адекватних заходів.


До бункерів ми з Сергієм приїхали близько 20-ї вечора. За парканом нічого не видно, але в щілину помітили кількох людей, які щось робили. Постукали і попросили підійти старшого. Підійшов, як від відрекомендувався, "старший по охороні" Клим Сергійович. Після знайомства дав можливість поспілкуватися по телефону зі своїм керівником по прізвищу Садовніченко з Кіровограду. Але зайти на територію нам не дозволили - приватна власність. Тож домовилися поспілкуватися з власником бункера наступного дня. Але з пагорба та з боку лісу, де огорожа практично відсутня, вдалося зробити кілька знімків. Кілька чоловіків, побачивши нас, заховалися за наметом. Але чітко було видно, що якісь роботи на бункері все-таки ведуться. Поруч з бетономішалкою лежало кілька іржавих діжок, в яких ЗЧМ "ховав" у бункери токсичні відходи миш’яку та ртуті. Щось (за приблизними оцінками до півсотні діжок) було накрито брезентом.

Тож ми з Сергієм Орленком дійшли висновку, що "диму без вогню не буває", щось там ця фірма робила.

По дорозі додому Сергій Леонідович так і сказав:

— Зараз доповім побачене голові РДА та голові райради. Але вже ясно, що розбиратися у цій ситуації прийдеться правоохоронним органам. Гадаю, це в юрисдикції СБУ.


До речі, Сергія Орленка лише тиждень тому Президент Порошенко призначив першим заступником голови Світловодської РДА. Тож для нього об’єктивно розібратися у вищезгаданій ситуації це шанс проявити себе на новій посаді.

І знову про хімічну зброю: уже копають?
Що в цих іржавих діжках, ртуть чи миш’як. Але плити перекриття бункера готові для демонтажу

І знову про хімічну зброю: уже копають?

І знову про хімічну зброю: уже копають?
Під брезентом — скарб чи смерть

І знову про хімічну зброю: уже копають?
Сергій Орленко, 1-й заступник голови Світловодської РДА


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хімічна зброя у Світловодську чекає свого часу

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top