Вівторок, 23 квітня 2024
Спорт

Спорткомплекс, баскетбол і Лисак

Володимир Лисак (крайній праворуч) зі своїми хлопцями 2000 р.н. і президентом Федерації баскетболу України Олександром ВолковимВолодимир Лисак (крайній праворуч) зі своїми хлопцями 2000 р.н. і президентом Федерації баскетболу України Олександром ВолковимВиділення із міського бюджету 147 тисяч гривень на потреби басейну міського спорткомплексу (МСК) ім. А.Тузовського є свідченням того, що з ним або не все гаразд, або навпаки — він продовжує працювати у штатному режимі, радо приймаючи відвідувачів?
Про це ми і спитали у директора МСК Володимира Лисака безпосередньо…


Все гаразд, відповів він, як з басейном, так і зі спорткомплексом в цілому — додаткові кошти дозволять безпроблемно продовжити плавальний сезон щонайменше до квітня. Що ж до якості води у басейні, яка тестується там щодня, то вона відповідає усім санітарним нормам. Віддаючи належне міським властям за турботу, директор не оминув доповнити, що не лише басейн перебуває під їх (властей) постійною увагою — 300 тисяч гривень, виділені з Фонду розвитку міста нещодавно, покликані сприяти наданню всьому МСК гарного оновленого вигляду. Задля цього його вікна будуть повністю замінені сучасним металопластиком, у приміщеннях пройдуть капітальні ремонти і таке інше, і тому подібне.

…Якось у інтерв’ю зі щойно призначеним директором ми спитали цього талановитого тренера-педагога наших уславлених баскетболістів, чи не зашкодить директорство баскетболові або навпаки? Час показав, що ні: МСК нині майже в ідеальному стані, за що Лисак дякує і міські власті, і доброчинців із числа небідних і небайдужих до розвитку спорту городян.

І його підопічні баскетболісти, вихованці КДЮСШ (директор Ірина Мусієнко) продовжують славити рідне місто своїми яскравими перемогами. Радість такого поступу Лисак, як завжди, поділяє із давнім меценатом тутешніх баскетболістів, власником ТМ "Королівський смак" Віктором Королем. От буквально за пару останніх місяців, каже тренер, його підопічні блискуче виправдовували сподівання свого традиційного спонсора. Так у лютому у Харкові відбувся ІІІ тур Чемпіонату України серед юнаків 2000 року народження. Попри хворобу аж трьох провідних гравців, наша команда в трьох своїх іграх три рази покарала своїх суперників — олімпійських резервістів Харкова, Лозової й Алчевська і впевнено закріпилась на ІІ місці у своїй групі "Б", куди входять 14 далеко не останні українські команди. І вже 22-25 березня "лисаківці" будуть приймати у себе, вже у рамках IV-го туру, дві команди з Донецька і команду БК "Азовмаш" (Маріуполь).
"Перед нами стоїть задача виграти цей тур, що стане запорукою нашого проходження разом із іншими п’ятьма командами до півфіналу чемпіонату", — говорить Лисак.
А щоби бути в тонусі, наприкінці лютого він повіз своїх хлопців до Лубен, де проходив відкритий турнір Полтавської області серед юнаків 1999 року народження.
"Таким чином я спробував загартувати команду у змаганнях із старшими на рік суперниками. А відтак, більш досвідченими, — ділиться тренер. — Ми провели чотири гри, три з яких — переможні. Друге місце, переконаний, достойний показник напередодні битви за вихід до півфіналу".
Та не лише цією командою має всі підстави хвалитися тренер-директор — його більш старші підопічні у тому ж таки лютому виграли І тур чемпіонату Кіровоградської області серед чоловіків (дві гри — дві перемоги).
"16-17 березня у другому турі на нас чекають дві непрості зустрічі з двома кіровоградськими командами, що впевнено почувають себе у турнірній таблиці Першої ліги", — зазначає Лисак.
Та виявилось і це ще не всі баскетбольні здобутки наших земляків — в останні дні лютого його підопічні виявились першими на також чемпіонаті Кіровоградської області серед старших юнаків 1994-96 років народження. А ще він не міг не похвалитися, щоправда, вже колишнім своїм вихованцем (нині він виступає за запорізький БК "Ферро ЗНТУ") Ярослава Фомічова, який у свої 18-ть увійшов до складу збірної України на цьогорічний Чемпіонат Європи.

Віталій Асауленко
Фото надані автором

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top