Вівторок, 07 травня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Курці будуть купуваті цигарки дорожче

Фото: novostey.comФото: novostey.comКурці майже відразу після заборони куріння в громадських місцях отримали черговий "подарунок" від влади. З 1 січня змінилися ставки акцизу на тютюнові вироби, що призведе до подорожчання сигарет нижнього цінового сегмента вартістю до 5-6 грн.
Специфічна складова акцизу підвищилася майже на 47% — зі 110,64 грн / 1 тис. шт. сигарет з фільтром до 162,6 грн (без фільтра-з 49,48 до 72,7 грн), в той час як адвалорна складова акцизу скоротилася з 25% до 12% (з 20% до 12% відповідно).
^ Реклама ^

Традиційна індексація ставок акцизу на алкоголь склала 7,4-7,8% — підвищиться акцизний податку на пиво, кріплені вина і спирт, пише "Коммерсантъ-Украина".

Директор відділу корпоративних питань компанії "JTI Україна" Олександр Когут підрахував, що в результаті запропонованого підвищення акцизу сигарети базового та середнього цінових сегментів подорожчають в середньому на 1 грн.
"Це не різке підвищення, воно враховує платоспроможність українців і не стане шоком для споживачів недорогий тютюнової продукції. За даними за грудень, найдешевша пачка сигарет без фільтра коштувала 3 грн, з фільтром — 5,75 грн. У той час як вартість сигарет середнього і високого цінових сегментів поступово підвищувалася останні 2 роки — приблизно на 5% на рік, ціни на дешеві бренди залишалися незмінними або навіть знижувалися ", — пан Когут.

Менеджер по комунікативним питань компанії "Бритіш Американ Тобакко Україна" Олена Тищенко-Тишковець додає, що підвищення цін споживач відчує, швидше за все, через місяць:
"На ринок продукція з новими цінами може потрапити до кінця січня залежно від оборотності марки".

kirovograd.comments.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top