П’ятниця, 19 квітня 2024
Культура

"З "Вогником" в серці"

"З "Вогником" в серці"1 грудня в міському Палаці культури було людно, а привернула увагу багатьох світловодців знакова подія — 50-річний ювілейний концерт Народного самодіяльного ансамблю народного танцю "Вогник".
За словами нинішнього керівника ансамблю Олени Макогон, його головна мета — зібрати разом всі покоління "вогниковців", від 70-ти річних ветеранів, а саме стільки років найстаршому танцюристу, до зовсім юних учасників.


Тож під час концертної програми старше покоління знову радувало публіку "Українською полькою" та "Російською кадриллю", не менш запальними були й виступи юних виконавців, а фінальний гопак за участю трьох поколінь танцюристів викликав справжній шквал емоцій у глядачів.

Впродовж усього концерту хореографічні виступи чергувались з показом слайдів, тож присутні в залі мали змогу побачити фотографії всіх танцюристів та згадати імена тих, чиє творче життя було пов’язане зі славнозвісним колективом. Особливо теплими словами згадували Жмуріна В’ячеслава Кузьмовича — засновника та першого керівника ансамблю "Вогник", який об’єднав не одне покоління артистів.
"Сьогоднішній "Вогник", це результат багаторічної роботи В’ячеслава Жмуріна, — говорить Олена Макогон, — вже три роки, як він пішов з життя, але память про нього не згасає, і свої виступи ми присвятили цій талановитій людині".

За допомогу в організації та проведенні ювілейного концерту Олена Макогон дякує ветеранам ансамблю Людмилі Любарській та Людмилі Мельник, а також колективу Палацу культури на чолі з директором Ларисою Ляшенко.

Тетяна Шаповалова
Фото з архіву

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top