Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Прокуратура вимагає покращення умов для хворих у Світловодській ЦРЛ

Прокуратура вимагає покращення умов для хворих у Світловодській ЦРЛ
Здоров’я кожної людини є найвищою соціальною цінністю і держава повинна створювати умови для ефективного та доступного для всіх громадян медичного обслуговування, проте, як свідчить приклад Світловодської центральної районної лікарні, органи місцевого самоврядування останнім часом не втілюють у життя ці конституційні положення.
^ Реклама ^

Реагуючи на виступи стурбованої громадськості в засобах масової інформації, Світловодською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку даного медичного закладу.

Встановлено, що будівлі та приміщення інфекційного відділення центральної райлікарні перебувають в аварійному стані та потребують негайного ремонту. В лікарні відсутнє гаряче водопостачання. У незадовільному стані знаходиться матеріально-технічне забезпечення.

Не зважаючи на неодноразові перевірки медичного закладу Світловодською районною санітарно-епідеміологічної станції, яка у своїх приписах констатувала критичний стан справ у інфекційному відділенні лікарні, посадовцями не вжито заходів щодо забезпечення належних умов перебування у цій лікарні.

На думку Світловодського міжрайпрокурора Віктора Приходька порушення вимог законодавства про охорону здоров’я стали можливими через недієву споглядальну позицію управління охорони здоров’я виконкому Світловодської міськради, керівник якого водночас обіймає посаду головного лікаря ЦРЛ.

З метою невідкладного вжиття належних заходів, спрямованих на негайне усунення виявлених порушень та причин і умов, які їм сприяли, на ім’я Світловодського міського голови міжрайпрокуратурою внесено подання.

Наразі документ прокурорського реагування знаходиться на розгляді.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top