Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

"Регіональне" звітування

Президія заходу: Юрій Котенко, Іван Марон, Станіслав Марищенко (зліва направо)Президія заходу: Юрій Котенко, Іван Марон, Станіслав Марищенко (зліва направо)Слухаючи звіти членів Партії регіонів, наділених волею виборців владою, мимоволі пригадались слова 35-го президента США Джона Кеннеді: "Не питайте що ваша країна може зробити для вас, спитайте — що ви можете зробити для вашої країни".
У офісі світловодських "регіоналів" 22 лютого було затісно. Але не гамірно. Тут — починаючи від облдепа, голови МО ПР Івана Марона та "регіонала"-мера Юрія Котенка і закінчуючи рядовими партійцями, членами найчисельнішої у міськраді (24 депутати) фракції ПР — перед громадськістю і друкованими ЗМІ звітували про вже зроблену роботу на благо міста у році, що минув та обговорювали намічені плани на рік поточний…
^ Реклама ^

Відкриваючи засідання, головуючий, голова фракції ПР у МР Станіслав Марищенко коротко розповів про те, як центральні власті на чолі з президентом Януковичем і прем’єром Азаровим та нардепами-"регіоналами" наповнюють реальним змістом передвиборчий лозунг нинішнього президента "Покращення життя вже сьогодні". Шлях до цього, зазначив доповідач, складний — ознаки дається "спадщина" від попередніх очільників України. Але головне, наголосив він, що країна нарешті відмовилась від звичної політики проїдання та життя у борг. Цим самим вона відновлює довіру до себе у світі як політичних лідерів інших країн, так і бізнесових кіл. Та й всередині країни поступово нарощуються темпи економічного зростання. І Світловодськ — не виняток…

Перед тим, як звітувати міському голові, Марон не оминув додати кілька критичних "мазків". Так, сказав він, за останні два роки в області і місті зроблено чимало. Але чимало планів все ще лишаються на папері. І головна причина — брак фінансування. Тобто, наголосив він:
"Неможливо жити краще, ніж працювати"…

Свою доповідь Котенко ув’язав із виконанням обласної Програми "Центральний рігіон-2015" — згідно неї у Світловодську, нагадав він, передбачено і розвиток міста на 2011-15 роки. Так минулого року у нас було реалізовано два інвестиційні проекти — введення у експлуатацію холодильника для зберігання овочів, місткістю 900 тон (п/п "ВК і К"), що дало 10 робочих місць та будівництво елеватора для очищення та зберігання соняшникового насіння (п/п "Віктор і К") потужністю 14 тисяч тон, що дало 20 робочих місць — на загальну суму 17,5 мільйона гривень. Також було здійснено 13 заходів соціального спрямування на суму 4,1 мільйона гривень. Серед них він назвав чисельні ремонти доріг, облаштування дитячих та спортмайданчиків, відновлення пішохідного спуску між поліклінікою і вул. Хмельницького та багато чого іншого, що кожен мешканець міста відчуває і бачить на власні очі. (Тільки от, на жаль, вже кілька місяців він — мешканець міста — не бачить отого німецького автобусу, пристосованого для перевезення інвалідів-візочників, який було з тиждень попоїздив містом у листопаді минулого року і щез — і його мер зарахував до міських здобутків-2011. Прим. авт.). Цього року, підсумував голова свій 20-хвилинний звіт, потрібно зробити ще більше у розвитку пріоритетних напрямків по відродженню Світловодська — виробництво будматеріалів та продуктів харчування і курортно-туристична сфера. Всього ж, згідно названої Програми розвитку міста, свого втілення у життя чекають 18 інвестиційних проектів на загальну суму 496,8 мільйона гривень та 59 соціальних заходів на 135,5 мільйона гривень.

Любов ЧекаленкоЛюбов ЧекаленкоДалі про свій депутатський внесок у "покращення життя вже сьогодні" розповіла визнаний авторитет всього тутешнього депутатського корпусу Любов Чекаленко. Але спочатку вона віддала належне підприємствам — основним наповнювачам міського бюджету. Власне, це її Об’єднання ДЕБП, де вона працює першою заступницею гендиректора (Іван Марон), Кременчуцька ГЕС (Станіслав Кудлай), "Віктор і К" (Віктор Король), "ВК і К" (Валентин Козярчук), "Маслосиркомбінат" (Леонід Керекеша) та "Світловодськпобут" (Роман Петров). Без податкових надходжень від цих підприємств, підкреслила Чекаленко, яка як голова депутатської планово-бюджетної комісії розуміється на цьому досконало, місту було би геть непереливки. А щодо пріоритетного напрямку своєї роботи депутатка вважає "пробивання" на рівні Кабміну та Верховної Ради питання по наданню Світловодську статусу міста екологічного лиха — тут тобі і регулярні підтоплення Табурища, і все ще не утилізовані токсичні відходи на руїнах, що колись (до розграбування) іменувались оборонними підприємствами тощо. У цій площині вона активно контактує з нардепом Олександром Єдіним, з іншими столичними партійними товаришами.

Не оминула Чекаленко торкнутися й теми реформування ЖКГ міста. Позитивним щодо цього вона назвала прийнятий ВР 12 січня ц.р. Закон "Про внесення змін до бюджетного кодексу України". Його мета — створення фонду розвитку регіонів на суму три мільярда гривень. Тут, наголосила доповідачка, вкрай важливо не гаяти час і проявляти наполегливість по привертанню уваги столичних властей до нашого міста.

Депутатка Ольга Пузир розповіла про свою діяльність в освітянській галузі, адже ж вона, до того ж, ще й директорка ЗОШ №5. Співдоповідачами щодо здійсненої роботи у сфері розвитку підприємництва були Володимир Вовченко та Костянтин Каспров. Та щойно закінчив Вовченко і підвівся Каспров, як втрутився Марон.
"Тобі, Костю, і звітувати не треба, — сказав він. — Твою депутатську роботу, твої добрі справи люди бачать і без цього. Ми не помилились і цим пишаємось, що на останніх місцевих виборах включили тебе до першої п’ятірки".

Михайло ЛитвиненкоМихайло ЛитвиненкоНе менш схвальні епітети пролунали і на адресу міськдепа, директора заводу "Залізобетонних виробів" Михайла Литвиненка — цього разу не від Марона, а від його помічниці-консультантки Тетяни Красюк, на яку покладено ще й обов’язок курувати оргпитання в апараті Ради МО ПР. Вона підвелася щойно Литвиненко закінчив звітувати. Доповідач, доповнила Красюк, напевне, через свою скромність, не згадав чимало інших своїх добрих справ. Так от, сказала вона, у Литвиненка найбільш сталий прямий зв'язок із виборцями його округу. Це позначається у регулярних звітах депутата перед ними, у його активній участі у вирішенні їхніх проблем. А нещодавно, — у переддень міжнародного Дня інвалідів — обранець особисто обійшов усі помешкання його округу, де мешкають неповносправні громадяни і вручив кожному подарунки.
"Саме приклад Михайла Володимировича я б назвала взірцем роботи депутата", — сказала наостанок Красюк.

…Після депутатських звітів настала черга пропозицій щодо покращення роботи міських "регіоналів". Серед найбільш слушних із них виявилась пропозиція однієї рядової "регіоналки". Міській владі, сказала вона, необхідно започаткувати у Світловодську аналог ларінської "Гарячої лінії". Що, за її словами, дозволило б більш чітко систематизувати проблемні питання з метою визначення серед них найбільш пріоритетних. Присутні схвально поставилися до цієї пропозиції.
"Це дуже правильно і своєчасно, — зауважив Марон. — Від цього наш зв'язок з громадою стане ще більш дієвим і оперативним".
А Котенко зобов’язався створити таку лінію якомога швидше.

"Регіональне" звітування

"Регіональне" звітування
Слухають звіти

Віталій АСАУЛЕНКО
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top