П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Сап’янов уточнює

Юрій Сап’яновЮрій Сап’яновПісля того, як ми описали перебіг подій останньої позачергової сесії міськради, на якій було затверджено Проект міського бюджету на 2012 рік та був опублікований невеличкий репортаж про засідання Ради СМРО "Союз-Чорнобиль", яке було викликано виступом на сесії міськдепа Юрія Сап’янова (фракція "Батьківщина"), до редакції звернувся сам Сап’янов, із невеличким, як він сказав, уточненням.
Та перед тим, як перейти на пряму його мову, нагадаємо, що виступ Сап’янова на означеній сесії був пов'язаний із виділенням коштів (10 тис. грн.) із міського бюджету на потреби СМРО "Союз-Чорнобиль".
^ Реклама ^

Міськдеп тоді дорікнув владі, що є і інші "чорнобильці", але гроші чомусь виділяються саме цій ГО, яка навіть День пошанування ліквідаторів аварії на ЧАЄС у грудні 2011 року провела окремо від міських властей. А вже наступного дня лідер СМРО "Союз-Чорнобиль", депутат міськради Іван Маліновський (фракція Народної партії) скликав засідання Ради цієї організації, де було прийнято рішення відмовитись від цієї допомоги…

Отже, слово Сап’янову:
"Уточнюючи мотиви свого виступу на тій сесії, наголошую, що я не перебуваю в опозиції ні до депутатів міськради, ні до світловодської громади — я залишаюсь в опозиції до центральної влади, яку нині уособлюють Янукович і Азаров яка суттєво обмежила пільги героям-чорнобильцям. А міська влада і, зокрема, депутатський корпус міста жодного зла "Союзу-Чорнобиль" не завдали. Тож, чому тоді ця організація на чолі з Іваном Маліновським стала в опозицію і до міської влади, і до міської громади, не виявивши бажання вшанувати День ліквідатора аварій на ЧАЕС спільно?

Що ж до закидів Івана Миколайовича, що його загиблий на голодуванні у Донецьку побратим Геннадій Конопльов є членом ВО "Батьківщина", так я ще на початку попередньої сесії запропонував вшанувати його пам'ять — врешті, він же загинув не з вини світловодських органів місцевого самоврядування….

І нарешті, про основне — я не проти допомоги "чорнобильцям". Але їх, як інші громадські організації, треба фінансувати з відповідних джерел міського бюджету. А кошти резервного фонду, з яких передбачалася підтримка "Союз-Чорнобиль", мають бути спрямовуватись за своїм призначенням — на подолання і усунення наслідків стихійних чи техногенних лих. Ось чому на сесію прийшли деякі "чорнобильці" і попросили мене озвучити дане питання. Що я, як депутат, і зробив.

Стосовно ж закидів Івана Миколайовича, що влада, з метою розколу "чорнобильців", намагається "клонувати" ще один "Союз-Чорнобиль", наголошую: влада жодним чином до цього не причетна — створення громадських організацій є невід’ємним конституційним правом громадян".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top