Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Позачергова. Що не пустили сказати Осіпчук?

Позачергова. Що не пустили сказати Осіпчук?Сесію по водоканальському колектору скликали майже через місяць потому як почалася його "різанина".
Пікет на вході до "білого дому", де 27 серпня мала проходити позачергова 79-та сесія міськради, свідчив: єдине питання порядку денного — "Про продаж колектора скиду очищених вод" — буде непростим і тривалим. А вимагали представники громади, судячи по чужомовним написам на транспарантах "Колектор нє продавать!". А коли сесія розпочалася, пікетувальники увійшли до депутатської кімнатки, у якій і без них обранцям було затісно. Тоді й було вирішено провести її у більш просторій концертній залі Палацу культури.
^ Реклама ^

...З десяток міськдепів, що брали слово, виступали категорично проти позбавлення міста колишнього водоканальського колектора. (Наша довідка: даним колектором очищена на очисних спорудах вода аж 22 км — до села Садки на Полтавщині — "штовхалася" насосами для скидання у Дніпро). Всі вони, як один, згадували травневу 2009 року сесію, коли приймалося рішення про його продаж та про те, як вони були категорично проти такого розбазарювання народного майна. Мовляв, не сьогодні-завтра місто відродить свій економічний потенціал, а з ним — збільшення (не те, що зараз) об’ємів стічних вод. І куди тоді їх (оті води) без колектора дівати?

Далі обранці — для порядку — "порозпинали" прибулу на сесію представницю керівної ланки Світловодської ОДПІ. Адже, саме податківці 30 липня поточного року продали колектор кіровоградській фірмі, яка відразу ж й приступила до його демонтажу. А коли дійшла черга до прийняття рішення, а саме: вважати дії "митарів" по продажу колектора такими, що порушують норми чинного законодавства; доручити міськвиконкому виступити співпозивачем до позову про визнання недійсними результатів продажу колектора; терміново звернутись до голови Полтавської ОДА з клопотанням про призупинення демонтажу колектора на території Полтавської області, а також — до правоохоронних органів, виявилось, що питома частина обранців вже проголосували... ногами. Тобто, стався брак кворуму. Отак (ніяк) і завершилась позачергова.

Але не лише це вразило полум’яне серце журналіста і громадянина...

Починаючи від секретаря Віталія Юшка та нинішнього директора (даруйте, генерального директора) та міськдепа Олександра Коротича і закінчуючи виступаючими слугами народу, майже в унісон звучало прізвище головного винуватця того, що сталося — прізвище колишньої директорки КП "Світловодський міськводоканал" Любові Осіпчук. Сама ж вона, тільки-но її згадували, наче на пружинах вскакувала з крісла, намагаючись взяти слово...

Кілька разів їй майже вдалося досягти жаданої трибуни, та пан Юшко раз-по-разу, надаючи слово то депутатам, то податківцям, то обуреній громадськості, зводив її потуги нанівець. Що, безумовно, розпалило наш професійний інтерес: що ж такого хотіла сказати пані Осіпчук та так і не змогла?

Читайте матеріал ""Трибуна" пані Осіпчук" у наших колег: "Світловодськ Інформ", №35 від 2 вересня 2010.

Ян ДРОБОВИК
Фото з архіву Богдана Дроздова.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top