Понеділок, 06 травня 2024

^ Реклама ^
Влада Фоторепортаж

На сесії міської ради

19 травня у приміщенні міського Палацу культури відбулася заключна (третя) частина 56-ї сесії міської ради. Виконання своїх обов'язків секретаря міської ради новообраний Віталій Юшко розпочав із урочистостей – він привітав із днем народження своїх колег, депутатів міськради І.Денисова, В.Чепурного та заочно С.Волохова.
На сесії міської ради

До того, як продовжити розгляд питань порядку денного сесії, депутати включили ще три – про внесення змін до складу виконавчого комітету, порядок оплати праці секретаря міськради та про захист майнових інтересів комунальних підпри-ємств. Після чого перейшли, безпосередньо, до розгляду питань.
^ Реклама ^

На початку засідання депутати прийняли рішення про встановлення порядку та нормативу відрахувань до загального фонду місцевого бюджету частини прибутку комунальних унітарних підприємств у розмірі 15%, і внесли зміни до рішення про Програму приватизації об'єктів комунальної власності Світловодська.

Наступний блок питань стосувався перерозподілу коштів та внесення змін до міського бюджету у галузі комунального господарства міста. Мабуть, саме через це доповідачем з цих питань був начальник УЖКГ В.Семенов, а не Н.Яременко, як зазвичай, коли йдеться про бюджетні кошти. Три з чотирьох проектів проголосовано "за", один – відправлено на доопрацювання.

Гостру проблему водоканалу озвучила директор КП Л.Осіпчук. За її словами, банк більше не хоче йти на поступки з питань погашення кредиту (2 млн. грн.) і у новому графіку погашення боргу вказано, що місто повинно перерахувати фінансовій установі першу частину боргу у сумі 700 тис. грн. вже 22 травня. Інакше, за словами депутата А.Кочерги, вже наступного дня до підприємства будуть застосовані штрафні санкції у вигляді арешту рахунків, майна тощо (до речі, у заставі на кредит знаходиться і будівля виконкому).

Саме тому на розгляд сесії виносилася пропозиція дозволити КП "Світловодський водоканал" продати колектор скиду очищення стічних вод, який вже тривалий час не використовується і постійно потерпає від руйнування та розкрадання.

Власне, кошти від продажу мають бути спрямовані на погашення кредиту.

В ході обговорення депутати не дійшли спільної думки і відправили це питання на доопрацювання. Проте, за словами голови бюджетної депутатської комісії Л.Чекаленко, приводу для паніки у мешканців міста немає – наприкінці сесії (забігаючи наперед) прийнято рішення про заборону відчуження комунального майна міської громади, яке і врятує водоканал від арешту, а місто від безводдя (принаймні на деякий час). А так як питання гостре і нагальне, то найближчим часом буде проведено позачергову сесію міської ради, на якій депутати запропонують вирішення даної проблеми.

Також під час засідання було розглянуто питання про присвоєння звання «Почесний громадянин» видатній людині, метру лісівництва Томашевському Б.К. – одноголосно "за". А от кандидатури на відзнаку "За заслуги перед Світловодщиною" народним обранцям не сподобалися.

Далі міська рада проголосувала близько 20 питань врегулювання архітектурно-земельних відносин і задовольнила заяви трьох членів ТВК на звільнення.

Наступне питання варте окремої уваги, адже реакція народних обранців на пропозицію доповідача (представника КПУ В.Дехтяренка) про використання символіки часів ВВв (червоного прапору) у дні святкувань Перемоги та Визволення від нфз на рівні із державною символікою (прапорами України та Світловодська). Справа в тім, що даний прапор є ще й прапором Радянського Союзу і символом комуністичної партії.

Зокрема депутат Керекеша зазначив, що він за символіку Великого подвигу братніх народів у часи війни, але проти символу прокомуністичної тоталітарної держави. До його думки приєдналися й інші обранці. Тому голосування вирішили проводити поіменне, з подальшим оприлюдненням результатів у "СВ" (див.нижче).

Після цього рада прийняла рішення про виключення зі складу виконавчого комітету Світловодської міської ради Г.Френкеля і включення В.Юшка, та питання про умови оплати і праці секретаря міської ради.

Останній проект рішення виніс на розгляд депутатів М.Письменний – про захист майнових інтересів підпри-ємств комунальної власності міста в разі відчуження майна. Питання приголосовано одноголосно "за".

А наприкінці засідання заступник міського голови з гуманітарних питань, депутат ради О.Литвиненко привітала всіх своїх колег і присутніх із Днем Піонерії (87-а річниця).

На цьому питання порядку денного було вичерпано. Секретар міської ради Віталій Юшко оголосив п'ятдесят шосту сесію Світловодської міської ради закритою.

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради

На сесії міської ради


Микола ШВЕРНЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top