Середа, 18 вересня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Фоторепортаж Відео Влада

21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим! Новина з фото Новина з відео

21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
Сьогодні, 12 вересня, депутати Світловодської міської ради нарешті ухвалили важливі питання, зокрема надання фінансової допомоги семи підрозділам Збройних сил України (4,6 млн грн), а також прийняття (20,8 млн грн) і дофінансування (9,1 млн грн) державної субвенції на реалізацію декількох освітніх проєктів.
^ Реклама ^

Нагадаємо, у своєму відеозверненні Світловодський міський голова Андрій Маліцький закликав депутатів прийти на засідання сесії і розглянути саме ці важливі питання.

— Вчора (11 вересня, — Ред.) ви анонсували у соцмережах сесію виключно з трьох нагальних питань. Де ці питання? — звернувся до міського голови депутат Максим Бакуменко ("Слуга народу"), який помітив, що у реєстраційному листі зазначено 57-ма (незавершена раніше, — Ред.) сесія. — Відкривайте 58-му сесію, всі готові працювати!


21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
Максим Бакуменко


Андрій Маліцький пояснив, що для відкриття позачергової 58-ї сесії треба завершити попередню — 57-му, на розгляді якої залишилися "земельні" питання. Тож за пропозицією депутатів та голосуванням про відходження від регламенту (23 — "За"), всі ці питання були проголосовані пакетно (12 — "За", 1 — "Проти", 7 — "Утрималися", 5 — Не голосували).

21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
Андрій Маліцький


На цьому засідання 57-ї сесії Світловодської міської ради було закрито і після нетривалої паузи свою роботу розпочало засідання 58-ї сесії, на яке були винесені виключно термінові питання освіти та допомоги ЗСУ.


Відеозапис 57-ї сесії Світловодської міської ради


Депутати прийняли державну субвенцію у розмірі 15 млн 771 тис. грн, з них:
  • 11 млн 47 тис. 700 грн — на капітальний ремонт харчоблоку ліцею "Перспектива";
  • 4 млн 723 тис. 300 грн — на капітальний ремонт харчоблоку ліцею "Інтелект".

Прийняті були також і додаткові державні субвенції, зокрема:
  • 2 млн 293 тис. 192 грн — на закупівлю засобів навчання та комп’ютерного обладнання для оснащення осередків вивчення предметів "Захист України";
  • 2 млн 755 тис. 169 грн — для придбання засобів навчання та комп’ютерного і мультимедійного обладнання, засобів навчання, навчальної та методичної літератури для учнів і педагогічних працівників.

7 військових частин отримали фінансову підтримку на загальну суму 4 млн 600 тис. грн.


Відеозапис 58-ї сесії Світловодської міської ради


Позитивне голосування за кожне з цих питань присутня у залі громада зустрічала оплесками.

Усі питання порядку денного позачергової 58-ї сесії Світловодської міської ради були розглянуті, робота сесії — закрита. Інші не менш важливі питання життєдіяльності міста будуть винесені на розгляд наступної сесії.

Світловодський міський голова Андрій Маліцький подякував депутатам за плідну роботу на користь громади та ЗСУ.




Флешмоб зі сміттєвим баком і штовханина у сесійній залі

У першій частині цього матеріалу ми зібрали для наших читачів виключно факти і цифри, які мають позитивний зміст. Але під час цих двох засідань сесій міської ради відбувалися й інші "активності", про які також варто зауважити й ілюструвати.

Так, перед початком засідань, біля центрального входу в адмінбудівлю зібралися представники громади, депутати, працівники Світловодської центральної лікарні, колишні працівники Світловодської муніципальної варти, представники одразу двох спортивних клубів міста та інші особи. Дехто з них тримав у руках плакати з написами, ключовим меседжем яких було звільнення відсутнього на цьому засіданні (про це нижче) секретаря та депутата Світловодської міської ради Віталія Тетяниченка.

21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!

Згодом плакати схожого змісту також були розміщені на щойно привезеному іржавому сміттєвому бакові. "Оформленням" сміттєвого баку займався особисто в.о. головного лікаря Світловодської ЦРЛ Сергій Савич та чоловік у військовій формі, який пізніше також проявив себе вже у сесійній залі.

21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!

Послуги із забезпечення громадської безпеки, охорони правопорядку та громадського порядку (вже не вперше) забезпечувало комунальне підприємство "Муніципальна варта" Кременчуцької міської ради. Власне, з працівниками цього КП і виникла штовханина біля вхідних дверей сесійної зали.

21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!

"Зараз триває онлайн трансляція, яка дасть оцінку діям всіх осіб, зокрема діям правоохоронних органів, — зауважив міський голова Андрій Маліцький. — На вході в сесійну залу є лист реєстрації для того, щоб ми розуміли хто присутній у сесійній залі, щоб убезпечити роботу ради, — пояснив головуючий.


І поки біля одних вхідних дверей сесійної зали працівники "Муніципальної варти", громадськість, депутати та працівники Світловодської поліції намагалися знайти порозуміння, через інші вхідні двері вільно заходили всі бажаючи. Власне, вже до цієї штурханини сесійна зала була заповнена представниками громади та військовослужбовцями. Жодних проблем із вільним відвідуванням засідання сесії не виникало до цього моменту.



— Шановні, не зривайте сесію! Скільки можна? — вигукнула присутня на засіданні жінка, підійшовши до мікрофону. — Ви — такі здорові бики, чого поприходили? Проти громади? До чого тут Тетяниченко? Хіба у цьому справа зараз? Військові не можуть отримати гроші! Де ваша совість? — продовжила вона.


Міський голова звернувся до представників поліції, щоб ті надали належну оцінку тому, що відбувається.

— Ми сюди зайшли, щоб підтримати наших депутатів, — підійшов до мікрофону чоловік у військовій формі. — Якесь незрозуміле, злочинне угрупування нас начало блокувати. Я вимагаю, щоб мені пояснили: чому я, як житель міста Світловодська, як ветеран, як інвалід, не маю права знаходиться на сесії? — обурювався чоловік.


Яким саме депутатам і чим саме чоловік хотів допомогти він не уточнив, адже його промову перервав інший військовий — Дмитро Новицький, який 9 вересня влаштував на центральній площі мітинг однієї людини, шукаючи відповідь на питання: "Чому військові виконують свої обов’язки, а депутати — ні?". Тримаючи у руках плакат відповідного змісту, Дмитро простояв на площі з 9-ї ранку до 17-ї вечора.

— Шість бригад чекають (фінансової підтримки, — ред.)! Зніми форму, не ганьбися! — вигукнув Дмитро Новицький на адресу чоловіка у військовій формі.


Звичайно, дуже сумно, що у роботу Світловодської міської ради та депутатського корпусу мають втручатися наші захисники, адже у кожного з них за плечима тяжкий досвід військових дій, інвалідність. Вони заслуговують на відповідну повагу та допомогу.

Чи варто було влаштовувати все це дійство? Звичайно, на це запитання мають надати відповідь його організатори.


Секретар Тетяниченко

Справжнім каменем спотикання у роботі Світловодської міської ради та депутатського корпусу став обраний депутатами, а пізніше "знятий" секретар Віталій Тетяниченко. Це ім’я поряд з ім’ям міського голови — є ТОП темою анонімних і цілком реальних авторів публікацій на сторінках Світловодського фейсбуку.

Нагадаємо, 25 жовтня 2022 року депутати міської ради достроково припинили повноваження секретаря міської ради — 18 "За". Основною причиною для "звільнення" стала постанова Кропивницького апеляційного суду від 22.06.2022 року у справі №401/3981/21 (№ провадження 33/4809/180/22), яка набрала законної сили, Тетяниченка В.А. визнано винним у вчинені правопорушення пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст.172-4 КУпАП.

Рішення депутатів Світловодської міської ради не вступило в дію, а депутати заявили, що не мають права працювати в одній сесійній залі із секретарем-корупціонером.

Секретар міської ради Віталій Тетяниченко у свою чергу тоді заявив, що "…це, перш за все, боротьба за владу", депутатів, які проголосували за дострокове припинення його повноважень назвав "лицемірами", а себе — "ключовою фігурою у Світловодській міській раді".

Офіційних коментарів від міського голови та секретаря міської ради ми досі не отримали.

Подолати вето, яке наклав міський на рішення ради можна, але для цього необхідно підтвердити попереднє рішення двома третинами голосів депутатів від загального складу ради. Схоже, необхідної кількості голосів у депутатів немає. Тож ми й надалі будемо спостерігати за різного формату флешмобами та акціями, а також анонімними дописами у фейсбуці. Принаймні, якщо сам секретар не складе своїх повноважень, або ж міський голова не ухвалить відповідне рішення.

Щодо відсутності Віталія Тетяниченка на сьогоднішніх засіданнях 57-ї та 58-ї сесій міськради Андрій Маліцький на загал повідомив наступну інформацію:

— Вчора, 11 вересня, на нього (Тетяниченка, — Ред.) відбувся напад серед білого дня, — повідомив Андрій Маліцький. — Правоохоронні органи вже мають відео з камер відеоспостереження, тож цьому інциденту буде надана відповідна юридична оцінка. Розцінюю цей напад як пряму погрозу йому, через його роботу та діяльність.


Нагадаємо, це далеко не перший випадок, коли у Світловодську представники влади, Світловодського політикуму, активісти страждають через злочинні дії невідомих осіб. Їх б'ють, погрожують, стріляють у вікна, підпалюють автівки тощо.
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
21 млн грн дітям, 4,6 млн грн — військовим!
  • Нравится
  • 2


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.


Партнери:


Top