Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Відео Влада

Депутати міської ради відмовляються працювати Новина з фото Новина з відео

Депутати міської ради відмовляються працювати
Уже більше місяця триває незрозуміле для громади протистояння у Світловодській міській раді. Роботу чергової сесії фактично заблоковано. Що відбувається? Спробуємо розібратися.
^ Реклама ^

Позиція "депутатської більшості"

Отже, "депутатська більшість" (дослівно) сьогодні, 28 листопада, заявила про те, що відмовляється працювати в одній сесійній залі із "секретарем-корупціонером" (цитата) доти, доки міський голова Андрій Маліцький не підпише проголосоване нею рішення про дострокове припинення повноважень секретаря Віталія Тетяниченка.


Припинення повноважень секретаря

Нагадаємо, на XXXV черговій сесії Світловодської міської ради, яка розпочала свою роботу 25 жовтня, депутатка Марія Дмитренко ("Європейська солідарність") запропонувала внести до порядку денного сесії проєкт рішення "Про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Тетяніченка Віталія Анатолійовича".

"Зволікання у розгляді даного питання є неприпустимим", — заявила тоді депутатка.


За внесення цього проєкту рішення до порядку денного першим питанням проголосували 18 депутатів (1 утримався, 9 — не голосували). Результат таємного голосування — 18 голосів "за".

МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: У Світловодську депутати достроково припинили повноваження секретаря міської ради




Що "не так" із секретарем?

Приводом для винесення цього питання на розгляд сесії була постанова Кропивницького апеляційного суду від 22.06.2022 року у справі №401/3981/21 (№ провадження 33/4809/180/22), яка набрала законної сили, Тетяниченка В.А. визнано винним у вчинені правопорушення пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст.172-4 КУпАП.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) у своєму листі від 14 серпня пропонує Світловодському міському голові Андрію Маліцькому ініціювати перед міською радою розгляд питання про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Віталія Тетяниченка, а про результати розгляду та про вжитi заходи з наданням пiдтверджуючих документiв повідомити НАЗК.


Позиція секретаря

Секретар міської ради Віталій Тетяниченко у свою чергу заявив, що "…це, перш за все, боротьба за владу", депутатів, які проголосували за дострокове припинення його повноважень назвав "лицемірами", а себе — "ключовою фігурою у Світловодській міській раді".

"Секретар виконує обов’язки міського голови у разі припинення його повноважень, що він (секретар, — ред.) також, маючи досвід, допомагає в роботі юридичного та економічного напрямків міської ради, — зауважив Віталій Тетяниченко. — Заощаджені мільйони бюджетних коштів та продовжується активна робота з поповнення дохідної частину бюджету, завдяки чому влада має змогу забезпечити потреби громади всім необхідним під час війни.

Щодо звинувачень секретар зауважив, що підстави для припинення його повноважень відсутні:

"Відповідно до Постанови Кропивницького апеляційного суду від 22.06.2022 року секретаря Світловодської міської ради Тетяниченко В.А. було визнано винним у вчинені адміністративного правопорушення пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст.172-4 КУпАП, провадження закрито, до адміністративної відповідальності не притягнуто. Підстави для припинення повноважень секретаря міської ради відсутні!"


МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: Ну що ж, нарешті маски скинуті, панове! Або як 18 "обраних" лицемірів секретаря знімали


Позиція міського голови

Через аварійне відключення світла, сесійне засідання було вирішено перенести, але відтоді вже відбулося декілька невдалих спроб зібрати кворум.

На одній із таких спроб зібрати необхідну кількість депутатів, яка відбулася 10 листопада, міський голова зауважив, що для того, щоб ухвалити будь-яке рішення сесії, необхідно спочатку розглянути усі питання її порядку денного.

"Частина депутатів не з’являється, кворуму немає, відповідно немає можливості фактично закрити сесію", — пояснив міський голова.




Отже, "депутатській більшості" все ж таки необхідно зібратися у сесійній залі із "секретарем-корупціонером" і завершити її. Але у "більшості", схоже, своє бачення регламенту.


Заява "більшості"

"Міський голова ігнорує рішення більшості депутатів та покриває корупцію у міській владі, — із такою гучною заявою виступила сьогодні "більшість". — Ми не маємо права працювати в одній сесійній залі із секретарем-корупціонером Віталієм Тетяниченком! Після виконання міським головою рішення сесії про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради, ми у будь-який час готові продовжити роботу".




Схоже, ситуація патова.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top