Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Кримінал СБУ інформує

Довічний термін ув’язнення за злочин проти основ національної безпеки Новина з фото

Довічний термін ув’язнення за злочин проти основ національної безпеки
Довічний термін ув’язнення отримала мешканка Кіровоградщини, яка передавала ворогу дані про українські оборонні підприємства. Це перший такий вирок, проголошений на Кіровоградщині за злочин проти основ національної безпеки.
^ Реклама ^

Про це повідомляється на офіційному сайті Кіровоградської обласної прокуратури.

За публічного обвинувачення прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури місцеву мешканку визнано винною у державній зраді та запереченні збройної агресії рф проти України (ч.2 ст.111, ч.2 ст.436-2 КК України). Обвинувачену засуджено до максимального терміну кримінального покарання - довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели у суді, що 22-річна засуджена за винагороду співпрацювала із представниками спецслужб країни-агресора та причетність її до збору й передачі відомостей представникам рф про об’єкти військової та критичної інфраструктури, розташовані на територіях Кіровоградської та Полтавської областей.

Викрили зрадницю на початку 2023 року на місці злочину, під час здійснення нею фотофіксації одного з місцевих підприємств оборонпрому.

Жінка потрапила у поле зору правоохоронців після переїзду на рідну Кіровоградщину з окупованого Маріуполя.

Прокурор під час допиту у залі суду домігся від жінки зізнання щодо деталей співробітництва її з ворожою розвідкою. Дівчина повідомила, що була завербована російськими спецслужбами для виконання окремих доручень під час спроби перетину українського кордону, для цього вона підписала згоду на конфіденційне співробітництво з ворогом.

За виконання простих доручень зрадниця отримувала від російських кураторів від 2 до 4 тисяч гривень, а згодом, за виконання більш складних завдань (йдеться зокрема про фото та відеофіксацію місць дислокації наших військових, їхніх частин та техніки, оборонних підприємств, а також об’єктів критичної інфраструктури двох регіонів України) суму винагороди було збільшено до 25-35 тисяч гривень за один об’єкт.

Лише на суді жінка відверто сказала, що за час співпраці з ворогом отримала за виконану роботу близько 150 тис гривень.

Перед судом зрадниця обґрунтовувала свої дії так:

"…Впринцыпе, людей мне жалко, а вот предприятия и те объекты, на которые я наводила – нет!".


Напередодні проголошення вироку засуджена заявила клопотання перед судом щодо проведення стосовно неї процедури обміну. При цьому на уточнююче питання прокурора про суть заявленого, повідомила, що після обміну, у разі необхідності візьме зброю і воюватиме проти України на стороні рф…

Також прокурором у ході судових слухань доведено, що обвинувачена поширювала у соцмережах матеріали, які містили виправдання збройної агресії рф проти України та визнання правомірною окупацію українських територій.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top